rss      tw      fb
Keres

Nem kapja meg a kegyes halál lehetőségét a belga sorozat erőszaktevő


MTI 2015. január 6., kedd 17:34

Nem kapja meg a kegyes halál lehetőségét Frank Van Den Bleeken belga többszörös erőszaktevő és gyilkos. Az orvosi segítséggel végrehajtott eutanázia helyett egy genti speciális igazságügyi pszichiátriai intézménybe szállítják.

Koen Geens belga igazságügyi miniszter kedden közölte, hogy a többszörös erőszakért és gyilkosságért életfogytiglani büntetését töltő Van Den Bleeken, aki majdnem harminc éve ül börtönben, „esélyt kap a jó minőségű életre”.

Van Den Bleeken azért akart meghalni, mert pszichológiai zavarára nincs hatásos kezelési lehetőség és nem képes szexuális késztetésén uralkodni.

Tavaly szeptemberben az elítéltnek engedélyezték, hogy élhessen az orvosi eutanázia lehetőségével. A flamand nyelvű De Morgen napilap tudósítása szerint a halálos injekciót január 11-én adták volna be a férfinak a gruggei börtönben.

Keddi közleménye szerint az igazságügyi miniszter tudomásul veszi az elítéltet kezelő orvosok döntését arról, hogy nem hajtják végre az eutanáziát. A döntést nem indokolták, csak annyi olvasható a közleményben, hogy „a személyes motívumokat az orvosi titoktartás védi”.