rss      tw      fb
Keres

Összeházasodik partnerével Stephen Fry


MTI 2015. január 6., kedd 14:45

Összeházasodik férfipartnerével Stephen Fry, a neves brit filmszínész, író és tévés személyiség.

Fry kedden a Twitter közösségi üzenőportálon megerősítette a hírt, amelyet a legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun szellőztetett meg aznap.

Az 57 esztendős Fry a 27 éves Elliott Spencer színész-humoristával él együtt, nem olyan régóta: a brit sajtó tavaly nyáron figyelt fel kapcsolatukra.

Stephen Fry - aki egyebek mellett az Oscar Wilde életéről szóló, 1997-ben készült, komoly nemzetközi sikert arató film címszereplője volt, és akinek családfáján magyar nagyszülők nevei is szerepelnek apai ágon - közölte, hogy már hivatalosan be is jelentette házasodási szándékát a kelet-angliai Norfolk megye Dereham városának anyakönyvi hivatalában. Fry ezen a vidéken töltötte fiatalkorát.

Keddi Twitter-üzentében Stephen Fry - a The Sun értesülésére utalva - megjegyezte, hogy „a jelek szerint egy bizonyos szög kibújt a zsákból”. Hozzátette: jobban örült volna egy szűk körű esküvőnek, de elismerte, hogy erre nem volt sok esély. Mindenesetre nagyon megköszönte mindenkinek a kedves gratulációkat, amelyek az üzenet szerint nagyon meghatották őt.

A kapcsolat a The Sunnak nyilatkozó barátai szerint megnyugvást hozott Fry meglehetősen zaklatott életébe. A színész korábban súlyos depresszióval és drogproblémákkal küszködött, és 2012-ben öngyilkosságot is megkísérelt.

A házasságkötés időpontját egyelőre nem tűzték ki.

Karácsony előtt néhány nappal egy másik brit sztár, Sir Elton John kelt egybe a vele több mint két évtizede együtt élő partnerével, David Furnish brit-kanadai filmproducerrel.

A brit rock 67 esztendős ünnepelt világsztárja és az 52 éves Furnish Windsorban, a brit királyi család legnagyobb kastélyának közvetlen közelében fekvő birtokukon esküdött örök hűséget egymásnak, és a rövid hivatalos szertartás után világraszóló ünnepséget tartottak a brit celebvilág legfénylőbb csillagainak jelenlétében.

Az új angol-walesi családjogi törvény március óta teszi lehetővé az azonos nemű párok házasságkötését a heteroszexuális házaspárokéval teljesen megegyező jogosultságokkal.

A módosítást a brit Konzervatív Párt, a vele koalícióban kormányzó Liberális Demokraták és az ellenzéki Munkáspárt egyaránt támogatta.