rss      tw      fb
Keres

Iszlám Állam - Irak: sok embert kivégeztek, megöltek összecsapásokban, öngyilkos merényletekben


MTI 2015. január 6., kedd 12:05

Legalább 31 ember halálát okozta Irakban az Iszlám Állam (IÁ) a dzsihadista szervezet hétfő esti bejelentése és iraki tisztségviselők keddi beszámolói szerint.

Az ország nyugati részén lévő el-Anbár tartományban egy kettős öngyilkos merényletben meghalt tíz olyan fegyveres, aki a kormányerők oldalán a dzsihadisták ellen harcolt, majd az azt követő összecsapásban meghalt további 13. Az IÁ két merénylője egy mecsetnél robbantotta föl magát, ahol a fegyveresek éppen pihentek.

Az IÁ közölte, hogy emberei az északi Szaláheddín tartományban kivégeztek nyolc embert, aki a vádjuk szerint együttműködött a kormánnyal. Olyan fényképeket tettek fel hétfő este egy Twitter-portálra, amelyen narancssárga melegítőbe öltöztetett, szakállas, hátrakötözött kezű férfiak láthatók.

Közülük ötről azt állították a bejegyzésben, hogy rendőr volt, kettőről pedig azt, hogy informátor. A nyolcadikkal kapcsolatban nem mondtak semmit. A képek tanúsága szerint a férfiakat egy folyóparton letérdepeltették, majd fejbe lőtték. Nem közölték, hogy ez mikor történt.