rss      tw      fb
Keres

Wiggins a Párizs-Roubaix miatt hosszabbított a Team Sky-jal


MTI 2015. január 5., hétfő 13:50

Az olimpiai és világbajnok Bradley Wiggins április végéig meghosszabbította szerződését a Team Sky országúti kerékpáros csapattal, hogy indulhasson a világ egyik leghíresebb egynapos viadalán, a Párizs-Roubaix versenyen.

A Tour de France 2012-es győztese hétfőn jelezte, hogy a legendás, macskaköves szakaszokkal tűzdelt megmérettetés - melyre idén április 12-én kerül sor - különleges a számára, s az a célja, hogy a tavalyi kilencedik helynél az idén előrébb végezzen. Hozzátette, hogy a Párizs-Roubaix-t követően már a riói olimpiai felkészülést helyezi előtérbe.

A 34 éves kerekes pályafutása elején pályán versenyzett, s nyert három olimpiai és hat világbajnoki címet. Később az országúti szakágra váltott, melyben 2012-ben a legrangosabb háromhetes körversenyen, majd a londoni olimpián az egyéni időfutamban is győzni tudott, tavaly szeptemberben pedig a vb-n lett első az egyéni indításos versenyben. Wiggins tavaly már újra indult pályaversenyeken is, majd nyáron jelezte, hogy a jövőben elsősorban ismét erre a területre koncentrál, s a 2016-os riói olimpián is pályán akar indulni.