rss      tw      fb
Keres

Ukrán válság - Büntetőeljárást indítottak a donyecki és luhanszki szakadár ügyészség 38 munkatársa ellen


MTI 2015. január 5., hétfő 15:22

Az ukrajnai ügyészségek 38 munkatársa dolgozik az önhatalmúlag kikiáltott donyecki és luhanszki „népköztársaságok” területén, ellenük büntetőeljárást indítottak - jelentette be hétfőn Vitalij Jarema ukrán főügyész a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség internetes oldalán olvasható jelentés szerint.

Vitalij Jarema hétfőn a kelet-ukrajnai műveleti területre utazott, hogy találkozzon a Donyeck és Luhanszk megyei ügyészségek személyi állományával, valamint a katonai ügyészekkel.

„A megszállt területen maradt ügyészségi munkatársak - 38 ember, 23 a luhanszki, 15 pedig a donyecki ügyészségtől - a terroristák oldalán álltak munkába, és az úgynevezett donyecki és luhanszki népköztársaság ügyészi feladatait látják el. Ennek megfelelően bűnvádi eljárást indítottunk ellenük” - közölte sajtótájékoztatóján Vitalij Jarema.

Az ukrán hadsereg úgynevezett „terrorellenes műveletet” indított áprilisban a szakadár kelet-ukrajnai területek ellen. A konfliktusban az ENSZ adatai szerint 4700 ember halt meg, több mint 10 ezer pedig megsebesült. http://ria.ru/world/20150105/1041485359.html