rss      tw      fb
Keres

Csökkent a munkanélküliek száma Spanyolországban


MTI 2015. január 5., hétfő 14:48

Spanyolországban a regisztrált munkanélküliek száma 64 ezerrel, 1,4 százalékkal csökkent decemberben novemberhez képest. Az országban továbbra is csaknem 4,45 millió embernek nincs állása.

A spanyol munkaügyi minisztérium hétfőn ismertetett adatai szerint decemberben elsősorban a szolgáltató ágazatban, valamint szerény mértékben a mezőgazdaságban nőtt a foglalkoztatottak száma, ugyanakkor csökkent az építőiparban és az iparban.

A regisztrált munkanélküliek száma 253 ezerrel, 5,4 százalékkal volt alacsonyabb decemberben az egy évvel korábbihoz képest. Ez a legnagyobb éves szintű csökkenés 1998 decembere óta.

A spanyol statisztikai hivatal (INE) októberben azt közölte, hogy a harmadik negyedévben a munkanélküliség 23,7 százalékra mérséklődött a második negyedévi 24,5 százalékról. Az INE január 22-én ismerteti a negyedik negyedévi munkanélküliségi rátát.

A munkanélküliség továbbra is az egyik legnagyobb megoldatlan probléma a spanyol gazdaságban, amely másfél éve került ki a hosszabb ideig tartó recesszióból.