rss      tw      fb
Keres

Fogva tartottak és többször megerőszakoltak egy japán nőt Indiában


MTI 2015. január 4., vasárnap 10:26

Csaknem egy hónapig fogva tartottak és többször megerőszakoltak egy fiatal japán nőt Indiában. A bűnügyben őrizetbe vettek öt férfit - közölték vasárnap a helyi hatóságok.

A 22 éves japán turista megpróbáltatásai november 20-án kezdődtek, nem sokkal azután, hogy indiai útján Kolkatába (Kalkutta) érkezett. Találkozott három férfival, akik közül az egyik beszélt japánul. Ők rávették, hogy fizessen nekik 1200 dollárt, aminek fejében elkísérik egy buddhista szent helyre. Ez utóbbi helyen a férfiakat két ismerős várta, egy idegenvezető testvérpár, akik bezárták a nőt egy ház alagsorába. A testvérpár majdnem egy hónapig fogva tartotta, és közben többször megerőszakolta. A nőnek végül sikerült kiszöknie a házból, eljutott Varanaszi városba, ott találkozott japán turistákkal, akik segítettek neki kapcsolatba lépni a kolkatai japán konzulátussal. A rendőrség a napokban elfogta és előzetes letartóztatásba helyezte az öt férfit.

Indiában az utóbbi években több olyan eset történt, amelyben - általában többen - bántalmaztak és megerőszakoltak, esetleg meg is öltek nőket. Ezek az esetek óriási felháborodást váltottak ki az ország lakosságából.