rss      tw      fb
Keres

Meggyógyult az Ebola-fertőzött olasz orvos


MTI 2015. január 2., péntek 14:45

Meggyógyult az ebola által fertőzött olasz orvos.

Ezt ő maga jelentette be pénteken Rómában tartott sajtótájékoztatóján.

Fabrizio Pulvirenti Sierre Leonéban betegedett meg és november 25. óta kezelték a római járványközpontban. Több mint egy hónap után hagyta el a római Spallanzani kórház veszélyes fertőző betegségekkel foglalkozó központját, nevét ugyanakkor nevét az illetékes egészsügyi hatóságok csak most hozták nyilvánosságra.

Pulvirenti a Gino Strada olasz orvos által 1994-ben alapított Emergency humanitárius szervezet önkéntes orvosaként dolgozott a nyugat-afrikai országban, ahiol a járvány őt is megfertőzte. November 25-én szállították haza Olaszországba.

Az újságírókkal tartott találkozón Pulvirenti elmondta, hogy a betegség első időszakában orvosként maga gyekezett diagnosztizálni az észlelt tüneteket. Gyógyításához eddig Olaszországban nem használt kísérleti gyógyszereket is alkalmaztak. Kijelentette: vissza kíván térni Sierra Leonéba, hogy másoknak segíteni tudjon.

Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi miniszter közölte, hogy Fabrizio Pulvirenti és az Emergency szervezete olasz állami kitüntetésben részesül humanitárius szolgálatukért.