rss      tw      fb
Keres

Merénylő támadt Törökországban az elnöki hivatal közelében őrködő rendőrökre


MTI 2015. január 1., csütörtök 20:51

Egy felfegyverzett férfi két gránátot hajított csütörtökön Isztambulban az államfői hivatalnak is otthont adó Dolmabahce palota előtt őrködő rendőrök felé, de a gránátok nem robbantak fel, az illető elsütött egy lőfegyvert is, de a rendfenntartók ártalmatlanná tették a támadót.

Helyi rendőrségi közlés szerint az őrizetbe vett férfinál egy gépkarabélyt, egy pisztolyt és egy házilag készített robbanószerkezetet találtak. Az isztambuli rendőrfőnök a sajtónak adott nyilatkozatában kizárta, hogy az államfő elleni merényletkísérletről lett volna szó, szerinte a rendőrök ellen irányult a támadás.

E forrás nem fedte fel a támadó kilétét, csupán annyit mondott, hogy egy ismert terrorszervezetnek a tagjáról van szó, aki nemrég töltötte le börtönbüntetését.

A Dolmabahce palota 1856 és 1923 között az Oszmán Birodalom adminisztratív központja volt, az impérium utolsó hat szultánja és családjuk élt ott, majd 1924-ben Musztafa Kemal Atatürk, a Török Köztársaság első miniszterelnöke, majd elnöke költözött a díszes falak közé, elnöki rezidenciának választva a palotát.