rss      tw      fb
Keres

Egésznapos közéleti-kulturális fesztivál a Gödör Klubban
Az Eötvös Károly Intézet 2014. október 23-án, csütörtökön a köztársaság napjáról, kikiáltásának huszonötödik évfordulóján, egésznapos közéleti-kulturális fesztivállal emlékezik meg délelőtt 11 órától estig a Gödör (G3) Klubban, a Király utca 8–10-ben.


A rendezvény részletes programja itt érhető el, az eseményen felszólal többek között Kukorelly Endre író, Békesi László volt pénzügyminiszter, Bod Péter Ákos, az MNB volt elnöke, Alföldi Róbert színművész, zenél Dés László és videóüzenetet küld Kim Lane Scheppele alkotmányjogász.


Ezen a napon nemcsak bukásukban a történelmi rosszat újból és újból megismétlő elveszett magyar köztársaságokra, hanem a mindannyiunk által megalkotandó majdani köztársaságra is gondolunk. Ez a köztársaság csak akkor létezhet majd, ha nevéhez híven közös jószágunk lesz. A köztársaság ugyanis, neve és fogalma szerint, nem a politikusok köztársasága, a köztársaság, neve és fogalma szerint, nem a nemzeti nagytőkéé, a köztársaság nem a baloldalé és nem is a jobboldalé, nem a nőké és nem is csak a férfiaké. A megalapítandó köztársaság a köz- és magánszabadságok összessége lesz, amelyben maga a közös szabadság védi meg a köztársaságot. Ha még nem tudjuk, akkor meg fogjuk tanulni, hogy ha nagylelkűen bánunk a másik szabadságával, attól a miénk nem elfogy, hanem éppen gyarapodik.


Nem sírás lesz, hanem vigalom. Kedves vendégeinket a magyar haza legtehetségesebb és legokosabb képviselőinek szereplésével, bölcselkedéssel, költészettel, szépprózával, dallal, filmekkel és hangszeres zenével, képzőművészettel és gyerekfoglalkozással várjuk.


Időpont: 2014. október 23. 11:00 – 18:00 óra


Helyszín: Gödör (G3) Klub, Király utca 8-10.