rss      tw      fb
Keres

Szegedi Csanád: a politikusbűnözők „húsz évért húsz évet fognak kapni”

MTI 2010. március 20., szombat 18:49

Három prioritást, az alkotmányozást, közbiztonságot és munkahelyteremtést kívánja erősíteni a Jobbik Magyarországon - jelentette ki Szegedi Csanád, a párt EP-képviselője lakossági fórumon szombaton Kemecsén.

Ez az a három dolog, amely gyógyírt fog adni a nemzeti identitás sebeire, az erkölcsi és gazdasági válságra. Szegedi Csanád az általános iskola tornatermében megtartott beszéde elején tapsot kért a fórumra ellátogató mintegy százötven kemecseitől az Új Magyar Gárda sorfalban felállt tucatnyi tagjára. Ezt követően arról beszélt, hogy az elmúlt huszonkét évben a hatalmon lévő pártok "szétlopták az országot".

"Az ebből eredő gazdasági válság nem égből pottyant meseként érkezett meg az emberekhez, hanem ezért a politikus bűnözők kőkeményen megdolgoztak" - mondta a Jobbik EP-képviselője. A politikus szerint a válság alapvetően nem gazdasági természetű, kialakulásában az elmúlt hatvanöt év nagyban felelős, mert az ekkor regnáló elit mindent megtett azért, hogy ellopja az emberek nemzeti identitástudatát. Az EP-képviselő kifejtette: ebből kialakult egy identitás válság, amelyben a magyarok nem hitték el, hogy magyarok, a hatalom szemében pedig harmad-és negyedrangú emberré degradálódtak le.

A Jobbik EP-képviselőjét - aki kampánykörútja során Fehérgyarmatra és Vásárosnaményba is ellátogatott - beszéde során többször megtapsolta a zömmel középkorúakból álló közönség, de a fiatalabb korosztály tagjai és tucatnyi roma helybéli is ellátogatott a fórumra. Szegedi Csanád utóbbiakhoz szólva elmondta, hogy a cigányság is vesztese lett a húsz éve tartó politikusi bűnözésnek, amely a rendszerváltás előtti társadalom megbecsült tagjaiból a mélyszegénységbe taszította őket. A Jobbik kormányra kerülése után az első intézkedése a politikusok elszámoltatása lesz, akik "a húsz évért húsz évet fognak kapni".

Vass Zoltán, a párt szabolcsi 5-ös számú választókerületének képviselőjelöltje arról beszélt, hogy meg kell szabadítani az embereket a pártok hazugságaitól, hogy ismét emelt fővel járhassanak. Ehhez az szükséges, hogy a választók a Jobbikra adják le a szavazatukat - tette hozzá a közgazdász végzettségű jelölt.