rss      tw      fb
Keres

A tizenkét pont megcsúfolása

Illés Mátyás


Remélem, egyszer majd eljön az idő, amikor a Jobbikra szavazók többsége is felismeri, milyen gyalázatos, erőszakos újnáci politikai csoportosulást támogattak. Hozzájárultak ahhoz, hogy Európa közepén egy hatalomra törő újfasiszta erő bomlaszthassa az integrációt, a Harmadik Magyar Köztársaságot. Gyalázatos, hogy a politikai tisztségviselőik március 15-e megünneplését populista, demagóg nemzetellenes propagandájuk terjesztésére használták! Morvai Krisztina, ünnepi beszéd helyett hazug propagandaanyaggal örvendeztette meg lelkes híveit. Megcsúfolva a ’48-as tizenkét pontot, azzal a képtelenséggel állt elő, hogy hatalomra kerülésük után „kivívják a sajtószabadságot”. Csak annyit kérdezek, a kivívott sajtószabadság után a barrikád.hu, a kurucinfó, a Magyar Demokrata, a Magyar Hírlap stb., stb., fokozzák majd rasszizmusukat, antiszemitizmusukat? A Jobbik részéről a sajtószabadság a tényfeltáró, mértéktartó sajtótermékek betiltását jelenti? Remélhető, hogy egyszer igazi sajtószabadság köszönt Magyarországra, ahol a fajgyűlölő, embertelen eszméket terjesztő médiát elutasítják majd a polgárok.

Morvai Krisztina követeli, hogy „a politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak”. Mivel nincsenek, és reméljük nem is lesznek újra politikai foglyok, ez a mondat a hatalommal való visszaélést, hatáskörtúllépést helyez kilátásba! Azt meri feltételezni, hogy az ügyészségek, bíróságok megrendelésre dolgoznak? Az általuk hőn áhított „Szent Korona által megtestesített… törvényesség” a terrorizmussal alaposan gyanúsíthatókat védelemben részesíti, a politikusoknak beleszólást biztosít a bíráskodásba? Ki hatalmazta fel, hogy vizsgálati fogságban lévő személyek szabadon bocsátására buzdítson? Budaházy Györgyöt dicsőíti, mert meggyalázta a fasiszta hordák ellen vívott harcban hősi halált halt szovjet katonák emlékművét! Ez az állásfoglalása jól illusztrálja a jogásznő eltorzult, újnáci világnézetét! Az önálló hatalmi ágat csak a jobboldal tervezi kézi irányításúvá alakítani! Gusztustalan fenyegetéseik erről szólnak!

Sokan reméljük, ha bekerülnek a parlamentbe, a demokratikus elkötelezettségű honatyák nem engedik kibontakozni erőszakos nyomulásukat!


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!