rss      tw      fb
Keres

Orosz hírügynökség: Magyarországon zsoldosalakulatok várnak ukrajnai bevetésre
A Novorosszija Tájékoztatási Ügynökség portálja Magyarországon 18 ezer idegen zsoldos vár parancsra címmel közölt hírt szeptember 4-én.


A szovjet hadsereg déli csoportjának egykori magyarországi kaszárnyáiban, ahol jelenleg egy katonai magántársaság erői helyezkednek el, intenzív felkészülés kezdődött, hogy az egységeket az ukrajnai konfliktus övezetébe küldjék. Erről a Voenkor.info hírügynökség számolt be.


A voenkor.info adatai szerint Debrecen és Miskolc magyar városokba az ott már elhelyezkedett 11 ezer fős kontingenshez amerikai katonai magántársaságok további hétezer kommandósa csatlakozott. Ilyen módon az ukrajnai bevetésre szánt kontingens több mint másfélszeresére nőtt.


Szakértők véleménye szerint az új erők átdobása azt jelenti, hogy a tűszünetről szóló tárgyalások csupán csapda, és nem lehet kizárni a helyzet eszkalálódását, valamint a kijevi rezsim törekvését, hogy haderejét újabb támadásba indítsa.

A ford. megj.: A Novorosszija Tájékoztatási Ügynökség (Novorosszija Informacionnoje Agensztvo) „Rólunk” címszó alatt azt írja magáról, hogy „A Novorosszija Tájékoztatási Ügynökséget azért hozták létre, hogy objektíven megvilágítsa a volt Ukrajna délkeleti részén történő eseményeket”.
A voenkor.info (voenkor – haditudósító) önmagáról azt írja, hogy a posztszovjet térség helyi konfliktusairól és a világ más tűzfészkeiről nyújt tájékoztatást, de figyelmét jelenleg az ukrajnai eseményekre összpontosítja.