rss      tw      fb
Keres

Felhívás a demokratikus pártokhoz és a demokratikus közvéleményhez
A miskolci polgármester-jelölés, Pásztor Albert korábbi városi rendőrkapitány támogatásának helyességéről nyilatkozott 2014. július 14-én az ATV-ben Eörsi Mátyás a Demokratikus Koalíció politikusa. Az interjú 11. perce körül kijelentette, hogy a romabűnözés statisztikailag létezik. Ahogyan szavaiból kiviláglott, erről Pásztor Alberttel folytatott személyes konzultáció győzte meg. Mivel azóta sem a DK vezetői, sem a parlamenti képviselői, sem pedig a tagjai nem tiltakoztak, nem követelték Eörsi Mátyás azonnali távozását a pártból, úgy kell gondolnunk, hogy ez a DK hivatalos álláspontja.


Ezzel a Demokratikus Koalíció átlépte az emberség és az embertelenség határát, és a Jobbik álláspontjára helyezkedett. Aki demokrata, annak éppúgy el kell utasítania a burkolt embertelenséget és a szalonrasszizmust, akár a barátai, akár a politikai ellenfelei mondják, nem tehet különbséget. Véget kell végre vetni annak a gyakorlatnak, hogy csak akkor veszünk tudomást a szellemi és politikai gazemberségről, ha azt a másik oldal követi el. A demokratikus pártoknak és a közvéleménynek is újra kell teremtenie önmagát.


Ennek érdekében felhívom a demokratikus pártokat, hogy szakítsanak meg minden kapcsolatot a Demokratikus Koalícióval mindaddig, amíg világosan és egyértelműen nem tagadja meg az Eörsi Mátyás által kifejtett álláspontot, amíg nem fordul egyértelműen szembe a cigánybűnözés politikájával.


Felhívom a demokratikus közvéleményt, hogy semmilyen módon se támogassa a Demokratikus Koalíciót mindaddig, amíg nem szakít teljes egészében a rasszizmussal.