rss      tw      fb
Keres

Iszapömlés - A rendőrség nem engedélyezi a devecseri demonstrációt

MTI 2010. november 16., kedd 19:18

A rendőrség az egész megye területén érvényben lévő veszélyhelyzetre való tekintettel nem engedélyezi a péntektől tervezett devecseri demonstráció megtartását - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kedd este az MTI-vel.

A rendőrség közleménye szerint kedden devecseri magánszemélyek demonstrációt jelentettek be az Ajkai Rendőrkapitányságon, terveik szerint a 8-as számú főúton a devecseri elágazótól Budapest irányába tartottak volna félpályás útlezárást pénteken 8 órától december 17-én 8 óráig.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője - figyelemmel az egész megye területére elrendelt, érvényben lévő veszélyhelyzetre - a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló törvény alapján az engedély kiadását elutasítja - áll a közleményben.

A devecseriek a kormány vörösiszap-katasztrófával kapcsolatos kártérítési intézkedései ellen akartak tiltakozni. Csenki Géza, a demonstráció főszervezője kedd délután az MTI-nek azt mondta, hogy kárenyhítés helyett teljes kártérítést követelnek a kormánytól, és egyértelmű tájékoztatást akarnak kapni az egészségügyi kockázatokról.