rss      tw      fb
Keres

Ha én MSZP lennék – 2.




Ha én MSZP lennék, ezt így tovább nem csinálnám. Mert biztos szocialista lennék. Biztos demokrata lennék.


Szolidáris lennék minden elesettel, hátrányos helyzetű, szegény, nehezen élő, valaki miatt valamiért jogtalanul, oktalanul hátrányosan megkülönböztetett és durván megsértett emberrel. Harcolnék az egyenlő emberi jogokért, az éhező, rossz körülmények között élő gyerekekért, a beteg, idős emberekért, az egyedül élőkért, egészségügyért, oktatásért, kutatásért, a szabad és független médiáért, a művészekért, művészetekért, és szabad és független alkotóhelyeikért, a színház- és koncerttermekért, a sajtó- és szólásszabadságért, az egyenlőségért és testvériségért, a világ összes többi népeiért, szabad gyülekezési és véleménynyilvánítási jogért. Követelném, hogy tagtársaimat és pártvezetőimet szabadon, személyesen, közvetlenül, titkosan jelölhessem és választhassam meg. Hogy önállóan dolgozhassak tisztességes, értelmes munkáért megérdemelt munkabérért. Szabad demokrataként nyilvánosan és egyenlően együttműködjek közös céljainkért, jogainkért az összes demokrata baloldali párttal egy új baloldali szocialista párt megalapításáért, a IV. Magyar Köztársaságért.


Ehhez azonban az lett volna a demokratikus minimum, ha a súlyos választási vereség után legelsőként Mesterházy Attila a vezetőségével együtt április 6-án mindent megköszönt volna, és mindannyian már rég lemondtak volna. Utána még megkérném az MSZP-tagságot, hogy ezt a jelenlegi, már háromszor bukott MSZP-vezetést váltsa le, oszlassák fel az MSZP-t és szüntessék meg jogutód nélkül. Azt mondanám a párttagságnak, hogy ahhoz, hogy Magyarországon újra legyen egy baloldali párt és legyen újra köztársaság, egy új baloldali programmal megalapított új baloldali szocialista párt kell.


Egy ilyen új szocialista párt megalapításáért közzétennék egy FELHÍVÁST MINDENKIHEZ! Azzal fordulnék az MSZP tagságához, minden mai, régi és új vezetőjéhez, és kérném az itthoni és a külföldi magyar demokrata baloldali szocialista, mértékadó és véleményformáló európai magyar értelmiséget, hogy meglévő értékes és szép, régi és új tudásukkal és tapasztalataikkal, demokrata módon összefogással, együttműködéssel, segítségükkel és rengeteg munkával tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy legkésőbb 2018-ban még reális lehetősége legyen a IV. Magyar Köztársaságnak az Európai Unióban!