rss      tw      fb
Keres

Akiről tökéletesen lepereg a saját munkAkiről tökéletesen lepereg a saját munkásságassága
Itt most konkrétan Rangos Katalinra gondolok, de jöjjön előbb a felvezetés.


Rögtön beindult, hogy a Gyurcsány, a Bajnai, a Mesterházy az oka mindennek. Hogy együtt, de külön-külön is elszúrták. El velük, új szelek kellenek. Hogy mit szúrt el Mészáros Tamás Antóniástul és Avar János? A húzós kérdéseivel („Hogy tudja ily szerényen viselni, hogy ennyire tökéletes?”) már csak délidőben nem látható Rónai Egon? A mindig mindenáron jópofa Para-Kovács? Az egykor örök bézbólsapkás, ma már nézhetetlenül hírvitás Gavra Gábor? És a szereptévesztő Kálmán Olga, aki azért hív vendéget, hogy kiselőadásaival traktálhassa a szerencsétlent? Vicsek és Arató? A tettes és áldozat közti középutat gondosan bemérő Népszabi (lásd pl. a választási eredményeket váró DK elleni bojkott a Hír TV miatt)? Ők mit szúrtak el? Ők a régi, de lesznek az új szellentők is. Mert nem is biztos, hogy elszúrták. Az ATV-re, a Klubrádióra és a Népszabira újabb négyéves aranykor vár. Szerepük szerint továbbra is értékes kicsiny szigetek a médiapiacon.


Arra, hogy valakiről tökéletesen lepereg a saját munkássága, először Kéri professzor döbbentett rá. Ahogy előkészítette a 2010-zel induló kort, az aranykórt. Ő ma már úgy emlékszik vissza, hogy csak megjövendölte mi várható, s nem úgy, hogy magyarázta, miért várja. Korábbi önnön munkássága cáfolta várakozását, s vetítette elő, ami bekövetkezett.


És akkor most Rangos Katalin (Szabad sáv, 2014. április 3.):


„…az előző Fidesz-kormány idején 2002-ig, tehát 1998 és 2002 között annak egyáltalán nem lehetett látni a csíráját, ami most keletkezett. Nem? Tehát hogy akkor az mint hogyha egy egészen más gondolkodásmód alapján működtetett kormányzás lett volna.”


A Gyurcsánynak feltett két kérdés közötti állítás esetleg magyarázható azzal, hogy e korai évekről Rangos Katalinnak még nem lehetett személyes tapasztalata. És sem Debreczeni József, sem a Magyar Bálint-féle Magyar polip nem kötelező olvasmány. De ahhoz nem kell rendkívüli memória, hogy e témában faggatta Debreczeni Józsefet és vagy egy hónapja sorozatban interjúvolta a Magyar polip szerzőit. Elfelejtette a beszélgetéseket? Tán csak kérdezett, a válasz már nem érdekelte?


Az biztos: tökéletesen lepergett róla saját munkássága.