rss      tw      fb
Keres

Valódi jogállamot akarunk
Hogy miért kell másik kormány? Mert jelenleg a hírek áramlása egyirányú. Egyedül az ATV-híreket nézem, ők objektív híreket adnak. Most megbüntették az ATV-t egymillió Ft-ra. Még a köztudottan szélsőséges motorosok is tiltakoztak, és ha ők is, akkor tényleg nagy igazságtalanság szem- és fültanúi lehettünk.


Hölgyeim, uraim! Demokrácia kell. Nem akarom hallani egész nap, hogy az összefogás politikusai lopnak, csalnak, hazudnak. Persze a kormány politikusai szentek. Sokat éltem már, sok mindenre emlékszem. Emberek vagyunk, vannak közöttünk ilyenek meg olyanok. Előfordul politikusok között, hogy mindig a szél irányában állnak, és szeretnek arra fordulni, amerre az aktuális fuvallat fúj. Így volt ez a múltban is – gondolom, a jövőben is előfordul majd, de nem most, majd a kormányváltás után.


Szeretnék demokráciában élni, szeretném, ha a hírek arról szólnának, ami aktuális és objektív, a kormánytelevíziókban is. Szeretnék piacgazdaságban élni, egy olyan országban, ahol a valóságot tudjuk meg a híradásokból, a mezőgazdaság, az ipar termeléséről. Amikor a közmunka mint kényszermunka eltűnik, és a polgármesterek nem élnek vissza ezeknek az embereknek a kiszolgáltatottságával.


A munka mint olyan megbecsülést jelent, amit valódi fizetéssel fejeznek ki, amiből meg lehet élni, rezsit, részletet, tartozást lehet belőle fedezni, és még az életre is marad.


Gondolom, ezek nem nagy igények, alapvető igények, és a kormánynak ez irányban kellett volna tevékenykednie.


Hölgyeim, uraim, 300 Ft feletti euróval nem lehet devizahiteleket fedezni. A valós infláció 2-3 százalék felett van, az alapkamat 2,6 százalék. Ha kiszámítjuk, a bankokra rákényszerített adókkal, amit a már leadózott fizetésünk és nyugdíjunk után megkapunk, a forint a reálértékét nem éri. A kormány a megtakarításunkat nyúlja le.


Ezen kell változtatni, mert ez nem mehet így tovább. Mint írtam, demokráciában akarunk élni, és hozzáteszem, jogállamban. Ha valakit az ügyészség megvádol és a bíróság elítél, szeretném azt érezni, hogy nincs mögötte koncepció, mert akit elítélnek, az valóban bűnös. Ettől most megfosztanak bennünket, mert a hírekben a köztelevízió ezt szajkózza belénk.


Remélem, ez pár napon belül eldől. Éljen a valódi jogállam és demokrácia!