rss      tw      fb
Keres

Tégla vagy panel?
Aki arra gondol, hogy most egy építészeti eszmefuttatás következik, téved. Simon Gábor, volt MSZP-s pártprominens cellatársáról elmélkedem. Simon a börtön pszichikai nyomásától megtörve elárulta cellatársának, hogy panamájáról tudott Gyurcsány és Mesterházy is. Nem zárom ki a dolgot, de az esélyét annyira becsülöm, mint a csiga világcsúcsdöntését 100 m-es síkcsúszásban.


De! Rendszeres, hogy az MN címen megjelenő napilap olyan információkat szivárogtat ki, amelyek egyértelműen politikai célzatúak a rivális lejáratására. Hol van a rés? Egyértelmű, hogy az ügyészségnél. Tehát tégla van a sitten, tégla van az ügyészségen. Ha szépen összerakjuk a téglákat egy szoros renden alapuló keretbe, akkor panelt kapunk, ami az építkezést felgyorsíthatja. Nos, ennek vagyunk a tanúi. A diktatúra paneljének kiépítési folyamata zajlik. Ha a főügyészben lenne egy kis szakmai becsület, az MN „értesülései” miatt már rég vizsgálatot indított volna vagy lemondana, de az előbbi vázlatos panelelmélet okán, amiben ő is csak egy téglácska, nem teheti. Mert a vezéri koncepcióba ez nem illeszkedik.


A magam részéről rendkívül szomorúnak tartom, hogy a választást megelőző héten ilyen hírek viszik a prímet. A jövő megvitatása helyett. Vagy ez a jövő? Az említett lap a Simonnal szembeni okirathamisítási váddal paralel Fidesz-frakcióvezetői okirathamisítási gyanúról szót sem ejt. Elképzelem R. A. urat, ahogy a nehéz napok estéin kiül 95 négyzetméteres tetőkertjébe, maga mellé vesz egy hideg italt, és kedves feleségével arról elmélkednek, milyen gyalázatos ellenfél a kormányváltó erő. Közben felhívja mobilján zuglói polgármester kollégáját, és figyelmezteti, hogy a szabolcsi átjelentkező szavazókat nehogy egy lakásba jelentsék be, mert az gyanús lehet. Aztán megtörli gondoktól ráncos homlokát, kiválasztja kedvenc WC-jét, elvégzi dolgát, majd lemegy még úszni egy félórácskát, hogy másnap fitten kezdje a napját. Azután elvonul a hálószobájába, ahol valószínűleg baldachinos ágy várja, és álomba szenderül. Mintha tiszta lenne a lelkiismerete, ha volna.


Mi pedig álmatlanul töprenghetünk azon, hogy a diktatúra panelje elég erős-e ahhoz, hogy április hatodikán szétverjük.