rss      tw      fb
Keres

Ha
Ma, egy héttel Magyarország legfontosabb választása előtt sajnos még úgy van vagy úgy látszik, hogy „ezek” bizony biztos, hogy nyernek a jövő vasárnapi választáson.


De! De ha mégis elmegy mindenki szavazni, akit ezek az elmúlt négy évben becsaptak, megaláztak, meggyaláztak és megloptak, mert ellopták az országunkat, a demokráciánkat, akkor lehet, hogy mégsem nyernek.


De csak akkor, ha mind elmennek szavazni a megalázott pedagógusok az ellopott óvodákból, iskolákból, a cselédkönyvessé tett orvosok, a cseléddé tett egészségügyi dolgozók a szétrombolt kórházakból, a megnyomorított, kisemmizett vállalkozók, a kirúgottak, a munkanélküliek, a hajléktalanok, a kilátástalanok, az egyetemisták, a közszolgává degradált köztisztviselők, az állami alkalmazottak, a kisemmizett tudósok, oktatók, kutatók, a feleslegessé tett és vált értelmiség, az írni és olvasni tudó gondolkodók, írók és olvasók, művészek, építők és alkotók, mindenki, akire ennek a rendszernek nincs szüksége.


Ha mégis mindannyian elmegyünk szavazni! Mindenki, akitől elvették a munkát, kenyeret, földet, trafikot, gyárat, üzemet, vállalkozást. Ezek elvették tőlünk mindenünket, kisemmiztek, jogunktól fosztottak meg. Elvettek múltat, jelent és jövőt. Elvették-elveszik a gyerekeinket, unokáinkat, családunkat. Elvették a mi jövőnket. Elvették a jövőt, és kikergettek kényszerből félmillió magyart dolgozni külföldre, de a szavazójogukat elvették tőlük büntetésből.


Akkor talán elegen leszünk majd itt jövő vasárnap, itthon a szavazáson, egyedül és félelem nélkül a szavazófülkék szabadságában, demokráciában, hogy itthon maradhassunk végre saját országunkban, a Magyar Köztársaságban, Európában, az Európai Unióban magyarként és európaiként.