rss      tw      fb
Keres

Választás 2014 - Vona: a Jobbik nyerte a választási kampányt


MTI 2014. március 30., vasárnap 20:36

Vona Gábor szerint a Jobbik nyerte a választási kampányt, mert egyetlen párt volt, amely pozitív üzenetekkel és nem sárdobálással fordult a választók felé.

A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje vasárnapi egri lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatóján közölte: a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a Jobbik már felülmúlta a baloldali összefogás eredményét.

„Van még hét napunk és a Fideszt is be szeretnénk hozni” - tette hozzá Vona Gábor.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, pártja volt az egyetlen, amely letett „egy tisztességes választási programot” az asztalra. Ennek három fő eleme a megélhetés, a rend és az elszámoltatás - hangsúlyozta.

Vona Gábor úgy fogalmazott, hogy április 7-től Heves megye „jobbikos megye” lesz.

A lakossági fórumon Vona Gábor a Jobbik választási programját ismertetve egyebek mellett kijelentette: pártja választási győzelme esetén első dolguk lesz az elszámoltatás. Közölte, bár bizonyítéka nincs rá, becslése szerint a képviselők felének van külföldi bankszámlája. Ezért van szükség többi között a mentelmi jognak általuk szorgalmazott eltörlésére, a vagyonosodási vizsgálatra és a képviselőket sújtó „dupla büntetés elvére”.

Vona Gábor kitért arra is, hogy a Jobbikot rasszizmussal vádolják. Közölte: ezek a vádak alaptalanok, őt nem érdekli az emberek bőrének színe. Szavai szerint ha egy zöld, nyolckarú ufó szállna le ide, vele szemben is csak az lenne az elvárása, hogy „tartsa be a törvényeket, járassa iskolába a gyerekeit, és a nyolc kezével ne lopjon, hanem dolgozzon”.

A sajtótájékoztatón Mirkóczki Ádám, a párt egri képviselőjelöltje arról beszélt, hogy tapasztalatai szerint az embereket a munkahelyek és a közbiztonság hiánya irritálja a legjobban. Szavai szerint azok közül, akik valamilyen módon függenek a helyi hatalomtól, sokan nem merik felvállalni a véleményüket, szimpátiájukat.

Sneider Tamás, a Jobbik hatvani képviselőjelöltje azt mondta, hogy Heves megye számára a kitörési lehetőséget a mezőgazdasági feldolgozóipar újbóli felépítése jelenti.