rss      tw      fb
Keres

Választás 2014 - KDNP: a baloldali összefogás „teljes szereptévesztésben” van


MTI 2014. március 30., vasárnap 18:56

A KDNP szerint teljes szereptévesztésben vannak, s a szabadság egyedüli letéteményesének gondolják magukat azok a baloldali felszólalók, akik a vasárnapi közös ellenzéki kampányrendezvényükön mondtak beszédet.

A kisebbik kormánypárt vasárnap azt közölte az MTI-vel, az ellenzéki szónokok többsége a „2006-os őszi szemkilövetéses rendőrattak” idején volt hatalmon, vagy a hatalom közelében, s büszkén „feszítettek a sokakat megnyomorító karhatalmi brutalitás után is”. A KDNP felvetette, hogy ők nevezik most magukat demokratáknak és európaiaknak.

A közleményben úgy fogalmaztak: mindenki számára egyértelmű lehet, hogy a „Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy összefogásra” való voksolás nem hozhat mást, mint kormányozni képtelen erőt, a „nokiás dobozok világát és az IMF-fel megspékelt megszorítások végeláthatatlan sorát”. Megjegyezték: van abban valami pikáns, „amikor a kommunista diktatúra utódpártjának", az MSZP-nek az első embere nevezi bolseviknak a mostani jobbközép kormányzatot.

A KDNP úgy vélte: az összes „jelentősebb", a 2010 előtti korszakot jelképező „figura” ott állt a baloldal színpadán és „az elherdált nyolc esztendőjük után” újabb lehetőséget kértek, hogy a magyar családok és a magyar gazdaság ellehetetlenítését folytathassák.

Mint írták, senki nem említette Simon Gábor eltitkolt közel negyedmilliárdját és még ki tudja mennyi titkos vagyonát, vagy Zuschlag János állítólagos sokmilliós lelépőpénzét. Előbb ezekkel a „piszkos ügyekkel számoljon el a megújulásra képtelen baloldal", mielőtt újabb felhatalmazást kér a választóktól - emelték ki.