rss      tw      fb
Keres

Igaza van a Nagyvezírnek
A közkedvelt műsorvezető Gulyás Gergellyel vitázik arról, miért nincs miniszterelnöki vita. Nem irigylésre méltó foglalkozás döbbenetesen cinikus és degeneratíve elaljasult politikussal mérkőzni.


Ráadásul Kálmán Olga észrevehetően bele is lovallja magát, rögtönöz egy kis pótvitát a fideszessel, biztosan úgy érzi, valami ilyesféle élményről marad le az érdeklődő publikum.


Pedig téved. S mindenki téved, aki azt hiszi, a jelenlegi helyzetben vitának kellene lennie. Eleve az is tévedés, hogy lehet vitának létjogosultsága, nem figyelnek pl. Bruck Andrásra (ÉS, 2014. március 7.). Pedig hát előző nap éppen Kálmán Olga beszélt Magyar Bálinttal, aki elmondta (a beszélgetésben a 11. percben): „Szakpolitikák egyszerűen nem léteznek.”


Orbán fél, persze hogy fél. De ne tévedjünk, egyáltalán nem attól fél, hogy majd azt a kérdést kapja, van-e minden kórházban lázcsillapító, ahogy a meglepően álnaivnak, esetleg naivnak mutatkozó Kálmán Olga képzeli – szánalmasan. Nem. Orbán attól fél, hogy azt a kérdést kapja: Mit tettél a demokratikus jogállamunkkal? Miért tetted? Azért, hogy lopjál tőlünk százmilliárdokat, életeket (az életek ellopása alatt a rokkantak, a szegények legyalázására gondolok, a tönkretett trafikosokra, földművelőkre, kisvállalkozókra, pedagógusokra). Ha belegondolunk, Orbánnak igaza van, amikor olyasmit pedzeget, hogy vele nem vitázni akarnak, hanem le akarják támadni. Ebben a helyzetben nem tehetnek mást. Ha Orbán erre vállalkozna, az egyenértékű lenne azzal, hogy nyílt színen lemond.


Mert kit érdekel, van-e lázcsillapító az x kórházban? Tán még a betegeket sem! Itt mindenki életéről van szó. Sőt jövő generációkéról!


És lehet, hogy valóban jobb is, ha Mesterházyval nem vitázik, nem biztos egyáltalán, hogy a szoci főnök fölkészültnek mutatkozna. És ez nem az ő hibája: rendkívüli helyzet van.


Leginkább pl. Magyar Bálintnak kellene vitáznia, aki benne él ebben az ismeretben a maffiaállamról, és ahogy megnyilvánul, biztosnak tűnik, hogy őt nem tudná Orbán ledumálni, ahogy a legalávalóbb mezei fideszesek ledumálják a médiaembereket.


Azért fél Orbán, mert nem tudhatja, honnan ugrik elő egy „általánosított” Magyar Bálint, akit nem tud ledumálni. Aki azt kérdezné tőle: Miért nincs benned belátás, szerénység, önkorlátozás? Miféle ember vagy te?