rss      tw      fb
Keres

El vagyunk határolódva
MTI-hírek, 2014. október 23.


– Ma kihirdetett ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a Fővárosi Törvényszék 2014. március 28-i ítéletét, amellyel az első fokon eljáró bíróság felmentette Szilvásy Györgyöt a hivatali visszaélés vádja alól. Az Ítélőtábla szerint igaz ugyan, hogy Szilvásy „elvtársnak” semmi köze az „úgynevezett” UD Zrt-botrányhoz, bizonyítható viszont, hogy két alkalommal, legalább még egy ember által hallott, viccesnek szánt, valójában azonban az egész magyar társadalomra veszélyes megjegyzéseket tett a Házelnök Úr táplálkozási csatornájának bemeneti nyílása fölött Isten által elhelyezett Hungarikumra, ezzel pedig elkövette a Btk. 1386/A. usque D. § (1) bekezdése szerinti, és a (6) bekezdés alapján életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő „Nemzeti Jelkép Megsértése” bűncselekményt. Az Ítélőtábla Dr. Prof. Univ. Ius et Alia et Horse Semjén Zsoltné Dr. Med. Univ. Parasilvaniensis vezette tanácsa az ítélethirdetés során kifejezte határozott meggyőződését, miszerint kevésbé demokratikus országban az ilyen bajuszgyalázókat nyilván felakasztanák, Szilvásy tehát köszönje meg Orbán Viktornak, hogy nem lépett ki az Európai Unióból.


– Az LMP szóvivője a ma kihirdetett jogerős ítélet kapcsán tartott sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy nincs magyar vagy globális bajusz, csak természetes szőr van, amely minden Zöld Országban védelemre szorul a Nagy Kapitalista Borotva, a Liberális Paróka és a Náci Álbajusz ellen.


– Az MSZP szerint Szilvásy György tegnap kilépett az MSZP-ből, ezért nekik semmi közük a Házelnök Úr Bajuszához.


– A Jobbiknak nincs bajusza, írja az Európai Demokratikus Fasiszta címmel egy hete indult csíkszeredai napilapban a Szilvásy-ügyben hozott ítéletet értékelő vezércikk szerzője, Bayer Testvér Zsolt, a szélsőjobboldali diktatúrák elleni harcban edződött – szinte már felmagasztosult, de még mindig szlovák rendszámú autó használatára kényszerülő – főszerkesztő.


– A Magyar Nemzet Rendőrsége ma reggel hat magyar állampolgárt állított elő, akik erre vonatkozó pintérsándori engedély nélkül virágot helyeztek el annak a tömegsírnak a feltételezett helyszínén, amelybe Tamás Gáspár Miklós, Schiffer András, Schmidt Mária, Áder János, Konrád György, Imre Kertész, és az „ismeretlen magyar” dróttal összekötözött gondolatait temette el titokban a Simicska és Tsa. Temetkezési és Nemzetfelemelési Zrt.


– A Simicska és Tsa. Temetkezési és Nemzetfelemelési Zrt. kérésére az alábbi helyreigazítást közöljük: „A Simicska és Tsa. Temetkezési és Nemzetfelemelési Zrt. nyilvános közbeszerzésen, törvényesen nyerte el az egyes (sajnálatosan) magyar állampolgárok – sajnálatosan elhunyt – gondolatainak elhantolására hattól tízmilliárd forintig terjedő – a talajviszonyoktól függő – összegre kiírt pályázatot. A drót nem a miénk. El vagyunk határolódva.”