rss      tw      fb
Keres

A gőgösség mámora
Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének, hogy leplezze kormányának négy éve tartó kontárkodását, csak a statisztikai adatok meghamisítása és félreértelmezése maradt.


A karcagi Elektronikai Hulladékhasznosító Központ átadásakor gőgössége mámorában szemrebbenés nélkül az alábbi mondatok hagyták el ipari gyémántokkal bélelt vezénylő tábornoki ajkát. „Magyarországon 23 százalékos az ipari termelés részesedése a teljes nemzetgazdaságon belül. Ezzel Európa harmadik legiparosodottabb nemzete a magyar a német és a cseh után – jegyezte meg a kormányfő, aki szerint komoly esély van arra, hogy a következő négy év végén versenybe szálljunk a kontinens legiparosodottabb országának címéért is.” Beszéde végét nemzeti kampányolással fejezte be, „arra kérte a derék karcagiakat és kunokat… ne kacérkodjanak azzal, hogy megosszák a szavazatukat. Minden siker, amit elértek, csak azért volt lehetséges, mert mi voltunk Európa legegységesebb nemzete” (kormány.hu)


Orbán úr, ébresztő! Ilyen sületlenséget még nélkülöző, éhező óvodás gyermekeink se mondanának! Fejlettségünket legjobban az egy főre jutó éves bruttó hazai termékkel fejezhetjük ki. Európában kb. a harmincadik helyen vánszorgunk! Az adatok nem iparunk világraszóló teljesítményét jelzik, hanem a fejlett országoktól fényévekre lemaradt gazdaságunk, ezen belül mezőgazdaságunk siralmas teljesítményét is!


Orbán Viktort az sem lepné meg, ha norvég kollegája felhívná a figyelmét, hogy hazájukban az egy főre jutó GDP több mint hatszorosa a magyarországinak! Természetesen ezeken a blőd megállapításokon már nem lepődünk meg.


Az sem várható el a választások előtt egy nagyképű miniszterelnök-jelölttől, hogy fogadja kihívóit, és megvitassák az ország jövőjére vonatkozó elképzeléseket. Biztosan ledöbbenne, ha kihívói ilyen és hasonló blődségeivel szembesítenék. Nem kicsit, nagyon!