rss      tw      fb
Keres

Modern boszorkányüldözés
Sok emberrel beszélgettem a Biszku Béla ellen indított büntetőeljárásról. Mindenki elítélte az újnácik által kezdeményezett eljárást, a jobbikosok kegyeiért mindenre kész kétharmados többség visszamenőleges törvényalkotását. De véleményét senki nem meri kinyilvánítani. Vajon miért? Bizonyára tudják, hogy a hatalom erőfitogtatása úgysem állítható le. Egyébként én is így gondolom, de a lelkiismeretemmel nem tudnék elszámolni, ha nem tiltakoznék az általam ismertek birtokában. Az is felháborító, hogy előbb bűnössé nyilvánították, majd reklámkampányok kíséretében évekig tartó nyomozással keresték ehhez a bizonyítékokat!


Jellemző, hogy a mandineres Skrabski Fruzsina és Novák Tamás, akik a sajtóetikát semmibe véve nemtelen eszközökkel készítettek filmet a volt belügyminiszterről, a Betyár a házban című filmjükben nem háborodtak fel Zagyva Gyula jobbikos képviselő eszement kijelentésén, amikor Szálasi Ferencet nevezte meg hazánk utolsó törvényes miniszterelnökének. Jellemző, hogy a nyilas gyilkosok eszmei utódai jelentették fel a volt belügyminisztert!


Én, mint 15-16 éves gyermek, ismertem a volt belügyminisztert. 1958 májusáig egy házban, egy emeleten laktunk. A ház és a környék lakói tisztelték, szerették a szerény, emberbarát, családjáért élő és politikai meggyőződéséért a konfrontációt is vállaló embert. Biszku Béla egész életében elítélte a törvénytelenséget. Részt vett a német megszállás alatt a megszállók elleni fegyveres fellépés előkészületeiben. 56-ban a XIII. kerület párttitkáraként Tatáról „szerzett” két tank állomásoztatásával megvédte a munkáskerület lakóinak és épületeinek épségét, majd a budapesti pártház ostrománál a helyszínre küldte a tankokat az ott dolgozók életének védelmében. Nem rajta múlt a brutálisan, forradalmároknak nem nevezhetők által meggyilkoltak élete. Belügyminiszterként nem avatkozott be a letartóztatottak ügyeibe. Mentette azokat, akiket ártatlanul tartóztattak le. Jegyzőkönyv rögzítette, hogy elrendelte Litván György szabadon bocsátását, akit röplapok sokszorosításáért tartóztattak le! Tanúja voltam, amikor Litván Györgyné 2009-ben egy levéltárban megtalált erről szóló dokumentummal felkereste Biszku Bélát és köszönetet mondott neki. Az iratok szerint a forradalom leverése utáni embertelen karhatalmi sortüzekről utólag értesült. Vélelmezhető, hogy hibát, bűnt követett el, mert nem indított vizsgálatot, eljárást ezekben az ügyekben. De az isten szerelmére, ezért vádolják háborús bűnökkel? A felelősségre vonással elkéstek! Ez az ország, ez a hatalom nem alkalmas arra, hogy a múlt diktatórikus rendszerében történteket a körülmények figyelembevételével, részlehajlás nélkül feldolgozza, megítélje! Egy súlyosan beteg, gondozás alatt álló idős emberen kívánják megtorolni a múlt diktatórikus rendszerének bűneit? Ez az eljárás a hatalom gyengeségét, gyávaságát tükrözi! A bosszúállás a gyengék fegyvere!