rss      tw      fb
Keres

Fura világban élünk
Fura világot élünk. Ma kezdődött Biszku Béla pere. Egy idős embert találtak bűnbaknak. Neki kell(ene) felelnie az 1956-os bűnökért.


Akkor is ártatlanul haltak meg sokan, egyik vagy másik oldalon. Ott is voltak felbujtók és felbujtottak.


Elég furcsának találom azt is, hogy a feljelentő a Jobbik, ami nyíltan antiszemita, amihez a nemzetközileg is betiltott Magyar Gárda tartozik, a vezetőjük ellen jelenleg is büntetőper folyik, mert a Magyar Gárda új gárdáját hozta újra létre.


Fordított világot élünk. Nemrég, 2006-ban folyt a TV-székház ostroma. Ott is voltak felbujtók és felbujtottak. A felbujtottakat ismerjük, a felbujtókat nem. Az iratok titkosak. A felbujtottak mentességet kaptak, valószínűleg a felbujtóktól.


Fura világban élünk. Akik védeni kezdték a TV-székházat, eltörték a lábukat, a rendőrökét. Most perbe fogták őket. Ők nem kaptak mentességet. Nekik bűnhődniük kell. Miért is? Egy jogállam rendőrei voltak. Visszamenőleg elvettek tőlük 16% nyugdíjat.


Forradalom, ellenforradalom. A jelenlegi kormány atomerőművet bővít. Annyi kölcsönt veszünk fel, amennyi a nyugdíjvagyon volt, amit elvettek az emberektől. Az üzlet sutyiban történt, hazugságokkal. Azoktól vesszük fel a pénzt, akiknek a hadserege leverte a forradalmat.


Minden összefügg mindennel. Egy idős embernek felelnie kell a múlt bűneiért. Vajon akkor ki kivel volt? Lehet, hogy a jogállamot védték? Nem tudom, csak kérdezem. Mert volt akkor félnivaló. Akkor úgy hívták, reakció. Akkor, 1956-ban féltek az emberek.


Most 2014-et írunk és félnek az emberek. Félnek nyíltan színt vallani. Az x hova kerül, ez itt a kérdés? Remélem, jó helyre.