rss      tw      fb
Keres

Hacsak így nem…




Szervusz, drágám! De remekül nézel ki!


– Szia, édesem! Igazán nem panaszkodhatom. Rájöttem, hogyan lehet a bűnözési statisztikát javítani. Eltölt a jól végzett munka öröme!


– Jaj, mesélj, olyan izgatott vagyok!


– Tudod, esténként a parkban szoktam sétálgatni, de mostanában annyi gyanús alak kerülgetett, hogy elhatároztam, a végére járok a dolognak. Mióta szegény Bélám elment, úgyis olyan magányos vagyok…


– Ó, szegénykém, és nem félsz este egyedül a parkban?


– Dehogynem. De, éppen ezen változtattam. Annyit hallani megerőszakolt nőkről, rablásról, hogy mélyen elgondolkoztam. És képzeld, megtaláltam a megoldást!


– Jaj, de izgi, mondjad, mondjad!


– Miért erőszakolják meg a nőket? Mert ellenállnak. Engem nem lehet megerőszakolni, mert én igent mondok!


– Zseniális! És bevált?


– Mi az hogy! Csak ezen a héten öten akartak megerőszakolni! De én kifogtam a szelet a vitorlájukból! Ha nincs ellenállás, nincs erőszak! Csak látnád, hogy meglepődnek!


– Fantasztikus! Nem fárasztó egy kissé?


– De, tegnap is mondtam egy helyes fiúnak, ma már fáradt vagyok, drágám, gyere holnap!


– És jött?


– Hát persze. Alig bírta kivárni a sorát a kis türelmetlen!


– Megáll az ész! Semmi komplikáció, semmi kellemetlen affér?


– Hát, ha jobban belegondolok, azért az is akadt.


– Mesélj, mesélj!


– Tudod, szerdánként jött az a kis vörös gázóra-leolvasó. A kis cuki pofa azt mondja, ő is szeretne megpocsékolni! Kérdem tőle, Jenőke, ma, kedden?


– És mit mondott?


– Csütörtököt!


– Hihetetlen! Mondd, és visszatérő erőszaktevőid is vannak?


– Hát persze! Szép számmal. A múltkor is megáll mellettem egy girhes, és előhúz a zsebéből egy papírt. Azt kérdi, K. Amáliához van szerencsém? Igen, na, gyere te kis nyamvadt, most majd boldoggá teszlek! Hát nem elfutott? Kiderült, hogy csak egy Fidesz-aktivista volt, és aláírást gyűjtött!


– És a hatóságok nem figyeltek fel rád?


– Dehogynem. Tegnap hozott a posta egy szép, meleg hangú levelet a Belügyminisztériumból, amiben Pintér apu megköszönte a bűnözés csökkentése terén kifejtett áldásos tevékenységemet. Közölte, hogy felterjesztett magas állami kitüntetésre! Azt írta, ha a módszerem elterjed, ahogy ígérte, két hét alatt felszámolhatja a bűnözést!