rss      tw      fb
Keres

Az ATV valóban az a tv?




„Hat hete tart a kampány és mégsem érzi úgy az egyszerű választó, hogy megfontolandó ígéretekkel bombáznák a pártok” – vezeti fel a beszélgetést (ATV-Start, 2014. március 13.) a minden bizonnyal új baloldali Pulitzer-díj várományos Mészáros Antónia. A politológus, aki most vezető elemzőként nyilvánul meg, átveszi a szót. Hogy a pártok általában negatívan kampányolnak, és csak a Fidesznek van most igazából pozitív üzenete: a rezsicsökkentés. Elemez a szimpatikus fiatalember, aki egyáltalán nem emlékeztet Mráz Ágoston Sámuelre (Kiss Ambrus a neve), s noha egyezik a nézőpont, de nem a Nézőponttól jött, hanem a Policy Agendától. És folytatja, hogy a Simon és Zuschlag többet ér, mint az egész paksi atomerőmű. (Hülye Orbán, akkor meg minek ment Putyinhoz.) A felcsúti uradalomra vagy a demokraták nyolcpontos ígéretére nem pazarol szót egyikük sem. De megemlítődik (nem Mészáros Antónián múlik) a Fidesz-bukta, hogy Matolcsy egy ebéd keretében elárulta a Goldman Sachs bankárainak: visszahívták az IMF-et. Erről így a Kiss Ambrus:


„...ez egy olyan alapvető történet, amiből minden elemét, melyet a Fidesz eddig magáról épített, azt vissza lehet forgatni vele szemben... Az ellenzék számára ez egy tálcán kínált utolsó esély lényegében, amit meglovagolhat, hát kérdés, hogy mennyire lesznek képesek ezzel élni...”


A következő blokk vendége Újhelyi István. Megfordítható-e az erdélyi politikai szimpátia, hangzik a felvezető cím. A határontúli magyarok szavazásáról szóló beszélgetés tizedik percében Mészáros Antóniából kibukik a Simon-ügy. Újhelyi udvarias, de határozott. Nem akar Fidesz-kottából simonozni. Mészáros akar. Mint a Szabad szemmelben, Zuschlagozni, egy teljes blokkon át. (Zuschlag nélkül, de megszólalt a Béki Gabriella, hogyan manipuláltak a pártok, az MSZP.) Most három percig Simonozott az Antónia, szólóban. Akkor Újhelyi előhozta a Matolcsy-árulást, hogy meglovagolja a tálcán kínált utolsó esélyt (l. a fenti Kiss Ambrus-idézet). Mire Mészáros Antónia a Matolcsyról kérdezte. Újhelyi visszakérdezett:


„Kaptam fél percet a Matolcsy-ügyre?”


„Hát már minden időn túl vagyunk, úgyhogy sokkal többet valóban nem....” – felelte a Mészáros Antónia. Fél percig lovagoljon a tálcán kínált utolsó esélyen az ellenzék (l. fenti Kiss Ambrus-idézet).


A kormányváltó összefogás (MSZP, Együtt, PM, DK, Liberálisok stb.) nem lovagolhat a tálcán kínált utolsó esélyen és máson, sem plakátokon, köz- és Hírtévében, Echo tévében, TV2-n, RTL-Klubon. Az ATV-ben Mészáros Antóniáéknál igen. Teljes fél percig. De ott van még a Voks is, a Havas Henrikkel (már nem mindjárt a Kiszel Tünde?).


Vagy nézted a Hírvitát, az elmúlt négy adást?


március 7.: MEDDIG BÍRJA A BALODAL? március 10.: MATTOT KAP A BALOLDAL? március 11.: CSAK BALOS ÜGYEK VANNAK? március 12.: K.O. A BALOLDALON?


És mindez a közismerten összefogó Hont Andrással, Para-Kováccsal, Rajcsányi Gellérttel, a cöfös Lomnicival és Horn Gáborral.