rss      tw      fb
Keres

Bruck András, hol vagy?Bruck András, hol vagy?




Kérdeztem magamban hetek óta, Bruck András, a politikai, gazdasági, társadalmi helyzet, helyzetek éles látású elemzője, megjelenítője, hol vagy? Akkor hol vagy, amikor a maroknyi médiafelület, ezek szerzői, szerkesztői, mint a Galamus vagy az ÉS, némely blogok, külföldön szerkesztett online lapok osztják meg velünk a tényeket, történéseket, látásmódot, már nem is egy átlagos látásmódot nyújtanak, hanem ebben a magából kifordult, felfordult magyar helyzetben adnak fogódzókat az értetlen, csodálkozó, tanácstalan, életük során normális középen álló vagy baloldali értékeket képviselő, ezek szerint élő embereknek, olvasóknak.


Az ÉS március hetediki számában rátaláltam végre Bruck Andrásra, aki miatt nehezen és a családomban egyetlen keresőként előfizettem a folyóirat online változatára. „Jó cimborám ne légy nyuszka” című írása, elemzése kristálytiszta látlelete a mai baloldal gyümölcstelen politizálásának, a jobboldal sorsrontó kormányzásának, országunk valós helyzetének. Nem ismerem a média lehetőségeit, online, határokat átívelő határait, de az efféle írásokat, mint a Bruck Andrásé, akár tallózásként a magyar sajtóban terjeszteni kellene, át kellene venni, nem is tudom, hogy miért, talán hogy tudjanak róla, felfoghassák, megemészthessék, érezzék a heuréka-effektust, igen, így van, igaza van, ez zajlik, ez történik az én életemmel is.


A Bruck András, hol vagy, bennem természetesen, önkéntelenül felmerülő kérdésére Bruck András átlagosan három havonta itt van, megjelenik, előjön egy-egy olyan cikkével, elemzésével, amelyet nem lehet nem észre venni, nem lehet mellette elmenni és szó nélkül hagyni, nekem a laikusnak sem és nem lehet nem észre venni, hogy Bruck András mindig is itt volt közöttünk.



Ui.: A tegeződő címért Bruck András elnézését kérem így ismeretlenül is.