rss      tw      fb
Keres

Véletlen egybeesés
A választás napján, április 6-án, délután négykor rendezik a labdarúgó-bajnokság hírhedt rangadóját, a Fradi–Újpest meccset. Tudni kell, hogy a bajnokság sorsolásakor csak az adott forduló párosítását sorsolják, azt, hogy magát a bajnoki meccset a fordulón belül mikor rendezik, mindig később dől el; nálunk egy bajnoki forduló péntektől hétfőig húzódik, tehát bármelyik napon megrendezhetnék, nem is beszélve arról, hogy az MLSZ bármikor elhalaszthat akár egy teljes fordulót is, nemhogy egy kiemelt biztonsági kockázatot jelentő mérkőzést. Ne lepődjön meg senki, jelen esetben az MLSZ nem fog így tenni.


A választás napján tehát már dél körül le fogják zárni fél Budapestet, hogy a 2006-os őszi eseményeknél vagy a Fidesz székház „védelménél” megismert kedves futballhuligánok szórakozni indulhassanak (emlékeztetőül: a mostani, őszi meccsükön 22 ezer ember volt kint!); ha lesz olyan kérés bizonyos helyekről (és lehet, hogy lesz ilyen kérés!), akkor utcai harcokba bonyolódnak majd egymással és a rendőrökkel, autókat, kukákat borogatnak és gyújtanak fel, a lényeg, hogy a szavazni induló választó lehetőleg minél több szirénázó rendőrautót, minél több balhét lásson az utcákon, hátha meggondolja magát, és otthon marad; és talán hasznos lehet az is, ha egy esetleges ellenzéki győzelem esetén ezek a friss arcú huligánok valahol a közelben vannak.


Persze az sincs kizárva, hogy az időpontok teljesen véletlen egybeeséséről van csupán szó, és én ismételten csak bérrettegek.