rss      tw      fb
Keres

Választás 2014 - Magyarázatot vár a Fidesz Gyurcsánytól Zuschlag nyilatkozatára


MTI 2014. március 7., péntek 16:57

„Egyenes és egyszerű magyarázatot” várnak Zuschlag János pártpénzekkel kapcsolatos nyilatkozatára Gyurcsány Ferenc DK-elnöktől a Békés megyei emberek - jelentette ki a Fidesz gyulai választókerületének kampányfőnöke demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatón, pénteken Gyulán, a vigadó parkolójában. Az épületben a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke fórumot tart a késő délutáni órákban.

Tolnai Péter azt mondta: sok ember „azért jött ma ide, mert a Békés megyeiek (...) megdöbbentek a mai híreken”. Hozzátette: Zuschlag János hosszú évek után mondta el, hogy Gyurcsány Ferenc és a szocialisták mindent tudtak arról, hogy „a szocialista bűnszervezet hogyan pumpálja ki a pénzt a (...) minisztériumból", és még „tízmilliókat fizettek is neki”.

Zuschlag János a pénteken a Napi Gazdaságban közölt interjúban azt mondta, ötvenmillió forintot kapott a szocialista párttól, hogy 2006-ban lépjen vissza a képviselőjelöltségtől. Azt állította, a visszalépésről Lendvai Ildikó, Szekeres Imre és Szilvásy György vezető szocialista politikusokkal állapodott meg.