rss      tw      fb
Keres

Zuschlag-interjú - Fidesz: várjuk a szocialisták magyarázatát!


MTI 2014. március 7., péntek 13:00

A Fidesz várja a szocialisták válaszát a Zuschlag János újabb ügyében felmerült kérdésekre.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, Zuschlag János újabb ügyén nagyon meg vannak döbbenve.

Hozzátette: a Fidesz - és biztos benne, hogy többnyire az emberek is - várják a szocialisták magyarázatát, hogy mi is ez az egész.

A volt szocialista politikus, Zuschlag János a pénteken közölt interjúban azt mondta, ötvenmillió forintot kapott a szocialista párttól, hogy 2006-ban lépjen vissza a képviselőjelöltségtől. Azt állította, a visszalépésről Lendvai Ildikó, Szekeres Imre és Szilvásy György vezető szocialista politikusokkal állapodott meg. „A pénz az MSZP-től jött, nyilván a központi széfből. A székházban adta át valamelyik titkárnő” - jelentette ki.

A Simon Gábor ügyében felmerült újabb sajtóinformációkra - miszerint Magyarországon is lehetnek eltitkolt pénzei a volt szocialista politikusnak - Selmeczi Gabriella azt mondta, a Fidesz „rendületlenül hisz abban", hogy 31 nap hallgatás után Mesterházy Attila MSZP-elnök végre el fogja mondani azt, honnan vannak Simon Gábor eltitkolt százmilliói, és hogy a pártelnök elmegy az Országgyűlés mentelmi bizottságának jövő hétfői ülésére.