rss      tw      fb
Keres

Újabb ellenálló állampolgári csoport, amely az állásvesztéstől sem fél
A Hoffmann Rózsa rendszerét nyíltan bojkottáló pedagógusok után emberek újabb csoportja vállalta a nyílt szembenállást Orbán rendszerével és kegyeltjeivel, a biztos egzisztenciális kockázat tudatában.Orbán és Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, polgármester a még NB II-es Puskás Akadémia mérkőzésén Felcsúton – MTI/Koszticsák Szilárd


Ellenzék alakult Felcsúton – Munkásai mennek neki Mészáros Lőrincnek


Ezzel a címmel közölt írást a Magyar Narancs online.


Eszerint „E14–PM-s csoportot alapítottak a Fejér megyei Felcsúton. A környékről eddig kéttucatnyian csatlakoztak az ellenzéki maghoz, amelynek vezetője az a Váradi András, akit Mészáros Lőrinc terjeszkedése küldött padlóra”.A vezetőről


Váradi András alcsútdoboz-göböljárási juhász szinte mindenét elveszítette, amikor több társával együtt Mészáros Lőrinc terjeszkedésének ’áldozata’ lett. Állatait nem tudja hová kihajtani, amióta a felcsúti polgármester által használt földek veszik körül annak a majornak jelentős részét, ahol a juhász és még számos család él. Pedig Váradi Andrásnak tervei voltak: bízott benne, hogy két lányával és élettársával szorgalmas, becsületes munkával tud majd boldogulni. Ám hiába pályázott, nem kapott földet, korábban vásárolni sem engedték, mára szinte mindenét el kellett adnia. Jelenleg mindössze tizenöt birkája maradt. (Közben Mészáros Lőrinc a cégén és a rokonságán keresztül közel 1300 hektárhoz jutott a földbérletpályázaton.)” „’Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc azt hiszi, hogy itt minden az övék, és tulajdonképpen igazuk is van’ – mesélte Váradi András, aki több sorstársával együtt a közelmúltban eldöntötte, hogy az Együtt–PM zászlaja alatt nyilvánosan is felveszik a kesztyűt a helyi túlkapásokkal szemben. Megmozdulásokat terveznek, és lehetséges, hogy március 15-én a baloldali összefogás fővárosi tüntetésén is szerepet kapnak majd. ’Néha kicsit féltem a családomat, főleg a gyermekeimet, hogy nem történik-e velük valami iskolába menet. De engem és azokat, akikkel megalapítottuk ezt a kicsi helyi ellenzéki csoportot, annyi igazságtalanság ért, hogy nem maradhatunk csendben, fel kell emelni a szavunkat’ – mondta a göböli juhász a magyarnarancs.hu-nak.”A tagokról


„Az ellenzéki csoporthoz Bicskéről, Tabajdról, Alcsútról, Etyekről és Göbölpusztáról is csatlakoztak, eddig mintegy kéttucatnyian. Több szimpatizáns a felcsúti polgármesternek dolgozik, ők szinte biztosan elveszíthetik állásukat, miután a nyilvánosság előtt is vállalják, hogy szerveződnek.” (További részletek a portálon)
A felcsúti kegyenc: Mészáros Lőrinc


„Trafikok, földek, milliárdok – Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek mindegyikből kijutott az elmúlt három évben. Orbán Viktor bizalmasának cége a kormányváltás óta minden évben megduplázta a bevételét, és elkezdett nyerni a közbeszerzéseken. Mészárosból előbb polgármester, aztán nagybirtokos, végül pedig Magyarország egyik leggazdagabb embere lett”, így kezdte a Mészáros Lőrinc hihetetlen karrierjéről szóló beszámolóját egyik tavalyi írásában az Origo.


Vége-hossza nincs a Mészáros meggazdagodását taglaló írásoknak. Emlékeztetőül néhány:
– nol.hu: Mészáros Lőrinc 800 milliós osztaléka – „Az összeg az ötszöröse annak, mint amit összes dolgozója tavaly egész évben fizetésként kapott.”
– HVG: A fővárosban is tarol a felcsúti polgármester – „Hárommilliárd forintos megrendeléshez jutott a kormányfővel jó kapcsolatot ápoló Mészáros Lőrinc cége a fővárosi csatornázási munkákból.”
– nol.hu: Mészáros egymilliárdos megbízása önmagának – „Egymilliárd forintos megbízást adott saját magának Mészáros Lőrinc a felcsúti stadionépítésre: épp ekkora összegre kapott szerződést ugyanis a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kuratóriumi elnökének, Felcsút polgármesterének cége, a Mészáros és Mészáros Kft. az alapítványtól a helyi stadionépítésre.”
– blikk.hu: Mészáros cége kapta a legtöbb állami földet Alcsúton – „Mészárosék azon ritka szerencsések közé tartoznak, akik egyszerre nyertek állami földeket és állami dohánykoncessziókat is. A sajtóhírek szerint ugyanis Mészáros János öt trafikot nyithatott.”


– blikk.hu: Bekerült a milliárdosok klubjába a felcsúti polgármester – „Az Orbán Viktor bizalmasának számító Mészáros Lőrinc és felesége idén került fel először a milliárdosokat tartalmazó toplistára, vagyonukat 6,9 milliárd forintra becsülik, amelynek révén 88. helyre kerültek a listán.”


– hvg.hu: Köddé váltak a disznói, Mészáros Lőrinc? – „Hetekig sikertelenül próbáltuk felkutatni, hová lett Mészáros Lőrinc – vélhetően ezres nagyságrendű – disznóállománya, amelyre tavaly 7,4 millió állami támogatást kapott a cége. A felcsúti polgármester két év alatt virágzó agrárbirodalmat épített ki, melynek termékeit már nagy áruházláncokban értékesíti.”
– privatbankar.hu: Erre nyert újabb milliárdokat a felcsúti polgármester – „25 milliárd forintot nyert közbeszerzésen a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft.” „A közbeszerzést az uniós Környezet és Energia Operatív Program keretében írták ki, és a Békés megyei ivóvízminőség-javító projekt megvalósításához szükséges tervek elkészítését és az építési munkákat elvégzését nyerte meg.”
Így szavazhat Felcsút és környéke, az erős jobboldali bástya


A Magyar Narancs idézett cikke szerint „Felcsút és környéke a választókerületek átalakítása után a Fejér megyei 3. számú – bicskei – körzetnek számít. Március 3-áig a valasztas.hu adatai szerint hat jelöltet vettek itt nyilvántartásba: Tessely Zoltánt (Fidesz–KDNP), a bicskei polgármestert, Varga Györgyöt (LMP), a korábbi felcsúti polgármestert, Veres Pétert (Munkáspárt), Molnos Levente Lórántot (Független Kisgazdapárt), Gáspár Kornélt (Jobbik) és Horváth Andrást (Összefogás). Váradi Andrásék az áprilisi választáson utóbbi jelöltet támogatják majd.”