rss      tw      fb
Keres

Köztük sem lesz választási vita: Fónagy elutasította Bauert
Bauer Tamás levélben kérte vitára Fónagy Jánost, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jelenlegi parlamenti államtitkárát, mivel mind a ketten a főváros 3. számú választókerületében indulnak április 6-án egyéni képviselőjelöltként. Bauer Tamás a demokratikus ellenzéki szövetség színeiben, Fónagy János a Fidesz-KDNP jelöltjeként. A levélváltás:


Dr. Fónagy János államtitkár úrnak,
Országgyűlési képviselőjelöltnek,
Budapest


Tisztelt Államtitkár Úr!


A mai napon a Budapest 3. sz. választókerület választási bizottsága nyilvántartásba vett mint képviselőjelöltet. A Magyar Szocialista Párt, az Együtt, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért és a Liberálisok közös képviselőjelöltjeként kezdeményezem, hogy nyilvános vitán beszéljük meg: mit gondol Ön, és mit gondolok én az elmúlt négy év kormányzásáról, és mit gondolunk a következő négy év teendőiről. Ön a jelenlegi kormánypárt képviselőjelöltje, én pedig annak a pártszövetségnek vagyok jelöltje, amely – a közvélemény-kutatások és a választói ajánlások száma szerint – a kormánypárt kihívója. Ez indokolja, hogy mi ketten vitatkozzunk a nyilvánosság előtt. Megerősít ebben, hogy mindketten elsősorban gazdaságpolitikával foglalkozunk.


Javaslom, hogy vitánknak legyen tárgya annak megbeszélése, hogy valóban jobban teljesít-e a magyar gazdaság az Önök intézkedései nyomán, mint korábban. Beszéljünk emellett arról is – hiszen Ön államtitkárként foglalkozott vele –, hogy milyen célokat szolgált az ún. trafiktörvény, és mit eredményezett a megvalósítása. Aligha kerülhetjük meg a Paks bővítéséről szóló Orbán–Putyin megállapodás kérdését. Kész vagyok olyan további témák megvitatására is, amelyeket Ön javasol.


Minthogy Ön jelenleg is magas kormányzati tisztséget tölt be, s alighanem sok a hivatali elfoglaltsága, a vita időpontját illetően kész vagyok az Ön javaslatát elfogadni. Nekem a választásig minden időpont megfelel, de ezen belül minél korábbi időpontot javasolok.Tisztelettel várom mielőbbi válaszát.


Bauer Tamás
A Demokratikus Koalíció alelnöke,
A Magyar Szocialista Párt, az Együtt, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért és a Liberálisok képviselőjelöltje***Tisztelt Alelnök Úr!


A megkeresést köszönöm, a nyilvános vitában nem kívánok részt venni.


Üdvözlettel


Fónagy János