rss      tw      fb
Keres

Orbán Viktor rendkívüli kampányülése (elképzelt változat)
Orbán Viktor: Úgy látom teljes a létszám, akkor az ülést megnyitom. Egyetlen napirendi pontunk a kampány. Meg kell beszélnünk, hogyan folytassuk a választások előkészítését, finomítani kell a stratégiánkat, nehogy úgy járjunk, mint 2006-ban! Akármilyen jól állunk a közvéleménykutatók szerint, nem bízhatjuk el magunkat! Ha megint elbuknánk, a haza is elbukna! Barátaim, harcostársaim, a fülkeforradalmunkat meg kell védeni! A Simon-ügyet, a rendőrterrort, az őszödi beszédet, a rezsiharcot továbbra is melegen, mit melegen, forrón kell tartani! Kérdezem tőletek, hol található a legveszélyesebb közellenség? Győzni fog a haza, ha erre mindannyian tudjuk a választ, és ennek szellemében cselekszünk! Idézek magamtól, „a haza nem lehet ellenzékben”! Akkor még egyszer fölteszem a kérdést, tudjátok-e kik alkotják a legveszélyesebb közellenségünket?


Németh Lászlóné: Pillanat! (papírjai között keresgél) Megvan, ez az! A legfőbb közellenség, én már tegnap ezt jól megállapítottam, Gyurcsányi Ferenc. Ő az, aki gátlástalanul leleplezi a vitapartnerét és kimondja az igazat. Persze éjjel nappal… izé, azt hiszem este is hazudik, vagy lehet, hogy éjjel…


Orbán Viktor: Zsuzsikám! Ne tréfálkozz! Először is nem Gyurcsányi, hanem Gyurcsány, másodszor nagyon veszélyes, de stratégiailag nem ő a fő ellenségünk!


Németh Lászlóné: Azt hogy kell érteni, hogy izé… stadégiailag?


Orbán Viktor: Látom, Kövér Laci tudja a választ. Mondd, Lacikám!


Kövér László: A fő ellenség az Összefogás! Ők Brüsszel bérencei, mondhatnám úgy is „láncos kutyái”. Ha rajtam múlna, agyagba döngölném, felköttetném mindegyiket!


Orbán Viktor: Látom, nem értettétek a kérdést. Ne húzzuk az időt! A fő ellenség, akiket már sarokba szorítottunk, és ezután is ott fogunk tartani…


Szijjártó Péter: Ki nem tudja erre a választ! Természetesen a ruszkik! Deutsch Tomi már megírta a Twitteren, „ruszkik haza!”


Orbán Viktor: Elég legyen! Tomival még számolok. Az is nagyon fontos, hogy a megkérdezésem nélkül semmit ne mondjatok, ne nyilatkozzatok! A kérdésemre a válasz egyszerű, ne lepődjetek meg! Gondolkozzatok! Tehát az elsőszámú közellenség a kisjövedelműek kasztja, a szűkölködők rétege. (értetlenséget kifejező morgás a teremben) Folytatnám, ha nem zavarok. Gondolkozzatok! Ők vannak a legtöbben. Ha a jövedelmüket csak egy százalékkal emelnénk, a közoktatásra, az egészségügyi ellátásra többet költenénk, az a költségvetést úgy megterhelné, hogy az indokolttá tenné a nagyvállalkozók és a nagyobb jövedelemmel rendelkezők keményebb adóztatását. Ha megemelnénk a kisnyugdíjakat, a közmunkásokat megfizetnénk, még ennél is nagyobb lyuk tátongana a költségvetésen! Térjetek észre! A rezsicsökkentés alig terheli a költségvetést, a csökkentés árát úgyis a kisemberek fogják megfizetni, mi pedig tetszeleghetünk a népbarát képében. Azt se felejtsétek, ha az egyre veszteségesebben működő közműcégeket kivéreztetjük, kivonulásra kényszerülnek, akkor eljön nektek a Kánaán! Delegállak majd benneteket a helyükbe lépő állami cégek igazgatótanácsába, annyi pénzetek lesz, amennyit nem szégyelltek! Na, hölgyeim és uraim, mára ennyi, holnap Pakssal és ázsiai eredetünkkel folytatjuk. Hajrá Magyarország, hajrá avarok!