rss      tw      fb
Keres

Dönike
Gyerekkoromban, a nyolcvanas évek derekán, az akkori egyetlen tévében volt Dévényi Tibornak egy műsora, a Három kívánság. Nagyon bonyolult műsor volt ez, gyerekek írtak kisebb-nagyobb kívánságokat Tibi bácsinak, hogy például találkozni szeretnének Törőcsik Andrással vagy Szikora Robival, esetleg el szeretnének jutni egy Első Emelet koncertre, Tibi bácsi meg elintézte nekik.


Akkoriban egy hónapig röhögtünk azon, amikor egy amolyan szerencsétlen osztályhülyéje azt a kívánságot írta, hogy az apukája – nem ő maga, hanem az apukája! – találkozhasson Sabrinával, az akkori idők szexszimbólum popénekesnőjével. Tibi bácsi elintézte ezt is, egyébként.


Mindez csak azért jutott eszembe, mert a tizenhét év körüli Bocskai Döni levelet írt Orbán Viktornak: élete vágya, sőt értelme az, hogy találkozhasson vele, és kívánsága meghallgatásra talált. Nyilván teljesen véletlen, hogy édesapja a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, biztosan nem neki jutott eszébe ez az egész, talán még meg is kérdezte a fiát, hogy miért nem – mondjuk – Bajzát Péterrel, a Nyíregyházi Spartacus focicsapatának messze földön híres középcsatárával akar találkozni, de Dönike kötötte az ebet a karóhoz, neki Orbán Viktor kellett.


Nem vagyunk egyformák: ha pár év múlva az akkor tizenhét éves fiam az aktuális miniszterelnökkel akar majd találkozni, nem pedig azzal a szöszke osztálytársnőjével, én pszichológust hívok, esetleg elmeorvost.