rss      tw      fb
Keres

Eltávolították
Egy aprócska hír: „Nyírbogáton járt tegnap Orbán Viktor miniszterelnök, és a tiszteletére rendezett rendezvény helyszínéről az érkezése előtt eltávolítottak egy 21 éves nőt. Az a ’bűne’, hogy faluszerte tudják róla: nem szimpatizál a Fidesszel. A helyi polgármester közölte: a rendezvény zártkörű volt, a nőt senki sem hívta.”


Tudom, tudom, minden napra jut valami egészen elképesztő, eleddig nem tapasztalt „újdonság”. Az egyre aggasztóbb hírek szinte hullámkánt csapnak össze megfáradt fejünk fölött. Ezenközben már olyan piszlicsáré dolgokon se akadunk fel, mint például ez: „Az elmúlt száz évben nem épült még olyan kevés új lakás Magyarországon, mint tavaly, a kiadott építési engedélyek száma alapján pedig idén még ennyit sem adnak át.”


Ahogy nézem, olvasom a híreket, beszámolókat, nem sok mindenkit érdekel az ilyesmi. (Csak úgy játszásiból gondoljunk bele, mi lett volna itt, ha egy ilyen hír kereken négy évvel ezelőtt lát napvilágot?)


Az ilyesmit hozzáértők előbb-utóbb talán képesek kijavítani, orvosolni.


De ez az eltávolítósdi ha lehet, még kártékonyabb valami ám!


Hogy is van ez? Valakit valahonnan pusztán azért el lehet zavarni, mert róla „faluszerte” beszélnek valamit? Nem fogott fegyvert, nem randalírozott, csupán egy kicsit másképpen gondolkozik a világról, mint néhányan.


Drága jó „fiatal” „demokratáink”! Biztos, hogy jól van ez így? Erről, ilyesmiről ábrándoztunk boldogult „még fiatalabb” korunkban?