rss      tw      fb
Keres

Lejjebb, egyre lejjebb
Már alig nézek hírműsorokat. Megcsömörlöttem a „gleichschaltolt”, mindenütt egyformára faragott, torzított hivatalos „tájékoztatástól”. Sorolják, sulykolják, mossák az agyadba, hogy (szerintük) mi történt, hogy történt. Az, nem úgy volt! Rosszul láttad, rosszul emlékszel! A futballhuligán nemzeti érzelmű, felháborodott fiatal. A gyújtogató, Molotov-koktélt dobáló, adrenalin függő, tetovált barom, hős. Sőt, áldozat, akinek kárpótlás jár!


A zsidózó képviselő csak a szólásszabadság jogával élő hazafi. A hazugság igazság. Majd mi elmagyarázzuk neked.


És nincs egy igaz hang, ahol az elbutított, agymosott tömegeknek elmondanák, mi is zajlik szép hazánkban. Harc van, mindenki ellen, a világ ellen. De, mi majd megvédünk téged! Te, csak bízzál, dolgozz keményen, tűrjél, majd meglátod, hamarosan jobb lesz! Ha előbb nem, hát majd a másvilágon. Addig is, szavazz ránk!


Néha meg-megnézem az ATV híradóit, gondolván, ezek még talán nem hódoltak be egészen.


Még maradt egy kevéske ép gerinc.


De ma is csalódnom kellett. A híradóban a súlyos nemzetközi krízisek képei között, mint azonos súlyú hír, feltűnt egy Orbán Viktor által a Facebook-on közzétett kép: a miniszterelnök asztala mögött egy üres karosszék, a támlájára dobott pink(!) nyakkendő. „Szombat van” közli a nagyember. Ma már nem hasad tovább. Bocsánat, ma már nem hasít tovább!


Aztán, rögtön utána, egy vidéki választási fórum végeztével, Orbán Viktor, a nép egyszerű gyermeke, elvegyül a hívei körében. Mit elvegyül, leül közéjük ultizni, és az ihletett hangú narrátor közli, hogy 30 forintot nyert!


Ez hír ma, Magyarországon! Ezt látva, melegség tölti el az egyszerű állampolgár szívét, és alig tudja visszatartani könnyeit. És mit ivott közben az a drága ember? Házipálinkát? Vagy négy-öt nagyfröccsöt? Kapott-e szotyolát is, hiszen úgy szereti a héját köpködni!


Van még lejjebb? A szervilizmusnak nincs határa?


Nincs egy, akár jobbos érzelmű értelmiségi, széles e hazában, aki kikéri magának a néphülyítés ekkora csúcsait? Hol vannak a szakmai becsületükre oly büszke újságírók, szerkesztők, elemzők?


Kíváncsi vagyok, holnap, ki mer majd nyikkanni is? Lesz-e bátorsága valakinek megszólalni?


Félek, senkinek.