rss      tw      fb
Keres

Választás
Közel negyven nap van még a választásig. Ha igaza van a Tárkinak, már most vizsgálni kellene, miért ekkora a különbség a két tábor között.


Az információ mai világban nagyon fontos, ez eljut a választóhoz? Egyforma esélyekkel megyünk neki a választásoknak? Pedig a kormány ciklusa, a négy év véget ér, tehát a lehetőséget biztosítani kellene, hogy az információk eljussanak a választókhoz.


Ha igaz a Térki felmérése, mi okozza Orbán imádatát? Orbán emelvényről beszél, elhatárolja magát a tömegtől, láthatóan fél a tömeg közé lépni. Az ellenzéki vezetők, Gyurcsány, Mesterházy lejön a színpadról a hívei közé, közöttünk beszél. Tisztelet övezi őket.


Orbánt valóban imádják, az előzőeket szeretik. Orbánt imádják mint a „nagy vezetőt” – ami az elmúlt évtizedekben már elavult és leszerepelt szokásokat, rossz emlékeket idéznek.


Mi kell a népnek? Tisztelet vagy imádat? Diktatúra vagy demokrácia? El kellene dönteni. Ha az imádatot választja a nép, azt a többségnek el kell fogadni, ha a választás tisztának mondják ki. Akkor a népnek a következményeit is el kell fogadni. A szolgalelkűséget. Nem szeretem ezt a kifejezést. Csúnya, nem szívesen írom le, de sajnos, mint lehetőség, adott.