rss      tw      fb
Keres

Kommentelők
Hercig kis videót tett fel Orbán Viktor a saját Facebook-oldalára. A 47 másodperces filmen korcsolyázó gyermekeket keres fel – először arra gondoltam, hogy stratégiai megállapodást akar kötni, de nem. Elbeszélget velük erről-arról, jó napot, fiatalok, iskola, egészség, viszontlátásra, fiatalok, ennyi az egész.


Nem akarom én az elhíresült anekdotával („Lenin elvtárs visszadobta a labdát a gyerekeknek, holott agyon is lőhette volna őket”) rokonítani az esetet, nem is lehet; csak a kommentek közül szemezgetek párat.


Vannak először is azok, akik már Orbán nevének említésére is vallási révületbe, transzba esnek: „No, kérem, így kell a gyermekekkel beszélgetni, látszik, mennyire szereti őket”; „Sugárzik belőle a szeretet, csak úgy egyszerűen”; „Igen, ilyen ember, aki nagyon szereti a gyerekeket! Öröm látni!”; „Boldogság ennyi csillogó szemű gyereket látni. Boldogság látni, hogy miniszterelnökünknek mindenre jut ideje!”; „Ön a napfény Viktor, és ez a fény a kis lurkók arcáról verődik vissza!”; „Ilyen egy szívből szerető miniszterelnök, aki az ország jobbá tevéséért küzd!”; „A szívből jövő szeretet így működik. Példaképe lehetne sokaknak”; „Egy miniszterelnök, aki többszörös apa, és akit érdekel is a fiatalság! Még a kicsik is örömmel veszik körül”; „A gyermekek örömmel vették körül a miniszterelnököt, és a pajkos derű az arcokon is elárulja, hogy gondtalan, boldog az ittlétük a jégen!”; „Mindenki édesapja”; „Ez fantasztikus, ilyen a mi Miniszterelnökünk, aki a kicsik nyelvén is természetesen egyszerű!”


Vannak aztán, akik témától függetlenül mindig megbízhatóan teljesítenek, a korcsolyázó gyerekek látványa is ezt hozza ki belőlük: „A kommunisták az emberiség szemetei. Élősködő férgek az ország testén. Mindent el kell követnünk, hogy soha ne kerülhessenek hatalomra ebben az országban”; „közösen örülhetünk, hogy most újra erősödik hazánk, olcsóbb a rezsi, az utazás, a családoknak növekvő támogatás jár és a nyugdíjasok sincsenek az út szélén hagyva! Növekszik a GDP, IMF kifizetve, minden gazdasági mutatónk növekszik!”; „Arra kérjük miniszterelnök urat, fejezzük be, amit 1988-ban elkezdtünk. Azt mondta, hogy ’agyagba kell döngölni a kommunistákat’. Ez a recept, aminél jobb ma sem létezik. Erős kézzel kell fellépni a bolsevista fenevad ellen”; „Le a kommunistákkal, minddel! Mindegy, minek hívják most magukat!”


És persze vannak, akik Gyurcsányra vannak fixálódva, még a jégpályán is, igaz, ebből csak kettőt találtam: „Intelligens és miatta sosem kellett szégyenkeznünk! Ellentétben az elmeroggyant Ferivel!”; „És még mindig az első házasságánál tart! Bezzeg a Feri...”


Szóval itt tartunk, a XXI. század elején, Magyarországon. Legyünk annyiban korrektek, hogy egy konklúziónak is remek kommentet szintén innen választottam: „Vajon hol élnek ezek a zemberek? Egy országban élünk mi velük egyáltalán?”