rss      tw      fb
Keres

Rezsicsökkentés
Rezsicsökkentés, rezsicsökkentés, rezsicsökkentés. A kormánykampány fő irányvonala, plusz Gyurcsány minden kiadásban és formában. Hogy lehet nonprofittá (gazdaságtalanná) tenni a szolgáltatókat. Másképp, hogy lehet tönkretenni a közszolgáltatót. Azt gondolom, úgy lehetne nonprofittá tenni a rezsicégeket, hogy a várható hasznot valaki megfizeti. Mondjuk a kormány. Volt már ilyen a szocializmusban, támogatta a kormány azokat a vállalatokat, amelyek az alapvető élelmiszereket gyártották. Ez nekünk jó volt, 3,60 volt a kenyér, az államnak nem, mert hitelből élt az ország.


Rezsicsökkentés, 310 Ft körül van az euró, az alapkamat alacsony, a bankban a pénzünk nem ér semmit, az egyszer már adózott, átutalt fizetéseket megadóztatják még egyszer és még egyszer, többször is. Hiába alacsony az infláció, az árak mennek felfelé, mindig többet fizetünk, ha a boltba megyünk.


Hatalmas szegénység van az országban. Sokan máról holnapra élnek, és mivel a közmunka-aljamunka-kiszolgáltatott munka kötelező, ezeket az embereket rongyként használják, zsarolják őket.


A kormány, hogy a költségvetési hiányt 3 százalék alá nyomja, felrúgott minden alkotmányos rendet, csinált egy saját maga kreált alaptörvényt, vett egy tollat, és pipált. Kipipálta, hogy mit kell elvenni, megszüntetni a céljai eléréséhez. Fegyveres erőktől, a munkaszerződéseket felrúgva, rokkantnyugdíjak, munkanélküli segély, közmunka, közalkalmazottak, bírók nyugdíjazása, sok minden, emberek egzisztenciáját tönkretéve, nem törődve senkivel, a szegényekkel sem.


Stadionok, az ország fővárosa Felcsút. Stadion a ház végében. Kíváncsi vagyok, az építők megkapják-e a minimálbért? Vagy talán zsebbe?


Közben a Fidesz közeli cégek gazdagodtak, trafik-mutyi – 10 ezer régi trafikos munkáját vették el –, könyv mutyi, az önkormányzatok önállóságának elvétele. Központosítás. És folyik a népbutítás, mint a tenger. CÖF. Cél, hogy a tömeg soknak látsszon. Bértapsolók 3000-ért. A külföldiek ugyan meg vannak hívva, de talán azt sem értik, miért vannak itt. Közpénzen. Fizetik őket szállás, kaja, pia. Miért ne. Kirándulnak egyet. Persze mindezt közpénzen, a mi adónkból. Telik, nem nekünk, nekik.


Hölgyeim, Uraim! Mi ezekhez képest a Gyurcsány-beszéd? Ott még a falnak is füle volt. Fogadok, fordítva nem történhetett volna meg. Hisz tudjuk, az előző Orbán-kormány ülésein nem volt szokás a jegyzőkönyv.


És befejezésül, megtudhatnánk már végre, vajon ki is volt Joszif Toth és Kaya Ibrahim? Uraim, itt az idő, vagy már késő?