rss      tw      fb
Keres

A Synergon 7 milliárd forintért fejleszti a BKV forgalomirányító és utastájékoztató rendszerét

MTI 2010. október 28., csütörtök 17:40

A Synergon Informatika Nyrt. leányvállalata, a Synergon Rendszerintegrátor Kft. nettó 6,976 milliárd forint összértékű, a fővárosi közösségi közlekedés fejlesztésére irányuló megállapodást írt alá a BKV Zrt.-vel október 27-én - közölte a Synergon Informatikai Nyrt. csütörtökön a tőzsde honlapján.

A Synergon a BKV Zrt. közösségi közlekedés fejlesztését célzó, informatikai és kommunikáció technológiai beruházás kivitelezésére kiírt pályázatát nyerte meg.

Az uniós támogatásból megvalósuló projekt elsődleges célja a forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerek fejlesztése, modernizálása.

A szerződés szerint a Synergon integrált diszpécser és forgalomirányító központ kialakítását, 2295 darab jármű fedélzeti vezérlő és utastájékoztató berendezéssel történő felszerelését, 257 közterületi utastájékoztató berendezés, és 30 jelzőlámpás csomópontban, forgalmi előnyben részesítő megoldások telepítését vállalja. A megállapodás része a webes felületen és sms-en keresztül történő utastájékoztatás bevezetése is, valamint mindezek háttér- és kommunikációs rendszerének biztosítása. A projekt megvalósulásának és átadásának időpontja 2012.

A kivitelező vállalat az informatikai és kommunikációtechnológiai beruházás folyamatos finanszírozására és az eszközbeszerzések miatti árfolyam kitettség fedezéséhez a Volksbank Magyarország Zrt.-vel és a Raiffeisen Bank Zrt.-vel a folyószámla, garancia és a treasury hitelkeretek bővítésről kötött megállapodást.

A megállapodással a vállalat többcélú hitelkerete 1,125 milliárd forinttal bővült, amelyből a folyószámla hitelkeret bővülés 200 millió forint, garanciakeret bővülés 325 millió forint és a treasury keret 600 millió forinttal nőtt.

A Synergon csoport összesen 3,07 milliárd forint hitelkerettel rendelkezik, amelyből a folyószámla hitelkeret 1,03 milliárd forint, a garanciakeret 1,24 milliárd forint és a tresaury keret 800 millió forint.