rss      tw      fb
Keres

Miniszteri biztos a kormányzati távközlő hálózatokkal, a GSM-R rendszerrel és az e-útdíjjal kapcsolatos koordinációra


MTI 2013. december 31., kedd 16:24

Miniszteri biztosként továbbra is ellátja a kormányzati célú távközlő hálózatok konszolidációjával, a GSM-R rendszer fejlesztésével, valamint a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer bevezetési időszakával kapcsolatos feladatok koordinációját Bancsics Ferenc 2014. június 30-ig.

A hivatalos értesítőben kedden megjelent nemzeti fejlesztési miniszteri rendelet szerint a szakember az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt.-ben viselt elnöki és az IdomSoft Zrt.-ben viselt igazgatósági tagsági tisztsége mellett látja el biztosi feladatát.

A miniszteri biztos tevékenységét a nemzeti fejlesztési miniszter irányítja, munkájában az infokommunikációért felelős

államtitkár és az infrastruktúráért felelős államtitkár közreműködik.

A rendelet szerint feladatai ellátásába a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt., a Magyar Posta Zrt., az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet, a Magyar Államvasutak Zrt., a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezetőin keresztül az intézmények megfelelő szakértelemmel rendelkező munkatársait szakértői közreműködőként - a szükséges mértékben - bevonhatja.

Tevékenysége egyebek mellett a Nemzeti Távközlési Gerinchálózatra és alrendszereire, a Zártcélú Rendészeti Hálózatra, a Köznetre és a GSM-R rendszerre terjed ki.