rss      tw      fb
Keres

Rászorulókat segítő év végi jótékonysági ételosztás Nyíregyházán


MTI 2013. december 31., kedd 14:43

Befejeződött a rászorulókat segítő év végi jótékonysági ételosztás Nyíregyházán kedden, a vegyi üzemeket működtető Bige Holding Cégcsoport december 15. és 31. között 42 500 adag meleg ételt adományozott a város nehéz sorsú lakóinak.

Balogh Zoltán, a nyíregyházi Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Nonprofit Kft. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: az adományozó megbízásából a cég konyháin naponta 2500 adag ételt készítettek, amit négy helyen osztottak ki a hajléktalanok, a rászorulók és a fogyatékkal élők között.

Az érintetteket tizenhat helyi civilszervezet választotta ki azok közül, akiket nap, mint nap segítenek egyéni és családi gondjaik megoldásában.

A cégvezető kiemelte, hogy a rászorulók a szervezetektől előre, mind a 17 napra szólóan megkapták étkezési jegyeiket, amellyel az ételt átvehették a kijelölt három nyíregyházi étteremben valamelyikében, illetve a döntően romák által lakott Huszár-lakótelepen.

Balogh Zoltán szerint ezzel elkerülték a sorban állást, a hosszabb várakozást, mindenki rövid idő alatt, kulturált körülmények között vehette át az ételadományt.

Hozzátette, hogy az ételt a helyben fogyasztás mellett bárki haza is vihette.

A vezérigazgató arról is szólt, hogy a Start Nonprofit Kft.-nél az ételek főzésébe a cég által alkalmazott közmunkásokat is bevonták. A társaság a téli közfoglalkoztatási program keretében 300 elhelyezkedni nem tudó embernek ad ideiglenes munkát.

Balogh Zoltán tájékoztatása szerint a Bige Holding Cégcsoport több, mint 40 millió forint értékű étellel segítette az év végén a nyíregyházi rászoruló embereket.