rss      tw      fb
Keres

Szíria - Rakéta csapódott egy buszba, halottak


MTI 2013. december 31., kedd 14:31

A szíriai légierő újabb légicsapásokat mért kedden Aleppóra, egy buszba csapódott rakéta robbanása legalább tíz embert ölt meg - jelentette egy ellenzéki szervezet.

Miközben a helyszínre érkezett orvosok próbálták elszállítani a sebesülteket, egy második rakéta is becsapódott a közelben - közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil szervezet helyi aktivistákra hivatkozva.

A rakétákat egy harci repülőgépről indították a lázadók ellenőrzése alatt álló Tarik al-Bab negyedre.

A legfrissebb információk szerint az áldozatok között két gyerek és egy nő is volt. Kórházi források szerint a halottak száma tovább emelkedhet, sokan súlyosan megsérültek.

A kormányerők immár december 15. óta szakadatlanul bombázzák a Szíria északi részén fekvő Aleppót. A levegő-föld rakéták, valamint a repülőkről és helikopterekről ledobott hordóbombák - robbanószerrel és üzemanyaggal töltött hengerek, illetve olajoshordók - az utóbbi hetekben több mint 517 ember életét oltották ki a nagyvárosban és térségében.

Mintegy 9,3 millió szíriai lakos szorul segítségre, 6,5 millióra nőtt az otthonukat az országon belül elhagyni kényszerült emberek száma, és eddig több mint 2,2 millióan hagyták el Szíriát - olvasható az ENSZ és az EU segélyszervezeteinek előző heti közleményében.

A 2011. március 15-én békés tüntetésekkel kezdődött, majd a véres megtorlás hatására polgárháborúba torkolló lázadás halálos áldozatainak száma már meghaladja a 120 ezret.