rss      tw      fb
Keres

A kormány kiemeltté tette a Liget Budapest projekt beruházásának hatósági ügyeit


MTI 2013. december 31., kedd 12:04

A kormány kiemeltté nyilvánította a Liget Budapest projekt keretében megvalósuló három beruházás közigazgatási hatósági ügyeit, és kijelölte az eljáró hatóságokat - az erről szóló kormányrendelet a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

A projekt három részből áll: az Angyalföldön kialakítandó Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központból, a Szépművészeti Múzeum román csarnokának felújításából, továbbá a komáromi Csillag Erődben a Csillag Erőd Művészeti, Történeti és Hadkultúra Központ létrehozásából.

A kormány elsőfokú építésügyi hatóságként, és szakhatóságként azt a hatóságot jelölte ki, amely - az adott ügyfajtára vonatkozó jogszabály szerint - az elsőfokú eljárásban amúgy is eljárna. Ugyanezt tette a másodfokú hatóság kijelölésénél is.

Ugyanakkor a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyek koordinációjára a kormány a fővárosi két objektumra a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízottat, míg a komáromi építkezésre a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelölte ki.

A rendelet kimondja azt is, hogy az építésügyi hatósági eljárásokban nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, továbbá nem kell településképi véleményezési eljárást sem lefolytatni.