rss      tw      fb
Keres

MSZP: Orbán rosszabbul teljesít


MTI 2013. november 29., péntek 13:54

Az MSZP szerint azért kell leváltani Orbán Viktort és kormányát, hogy utánuk egy kiszámíthatóbb, felelősebb és igazságosabb gazdaságpolitika vehesse kezdetét.

Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében kifogásolta, hogy 300 forint felett jár az euró árfolyama, szerinte a miniszterelnök „és unortodox csapata ismét taszított egyet a forint árfolyamán”. Hozzátette: a magyar fizetőeszköz legújabb mélyrepülése Matolcsy György nyilatkozatával indult.

A jegybankelnök csütörtökön a többi közt új, inflációs célt követő fiskális politikát szorgalmazott az Európai Unióban, lemondásra szólította fel Olli Rehn gazdasági EU-biztost, és közölte: a hitelminősítőknek meg kellene kezdeniük a tárgyalásokat Magyarország felminősítéséről.

Józsa István közleményében arról is írt, hogy szerinte jelenleg belső gazdasági válság van az országban, amelyet a miniszterelnök idézett elő. Közölte: az ország belső válságát jelentősen enyhítené az erős forint vagy az euróban kapott fizetés. „Orbán Viktor azonban világossá tette, hogy nem akar sem erős forintot, sem eurót Magyarországon” - olvasható közleményében.