rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. október 19.

Bolgár György kérdései a 2010. október 19-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük az órák alatt törvénybe iktatott válságadókat. Ennyire válságos volna a helyzet, hogy szinte statáriális gyorsasággal kell törvénykezni? Mi ennek a célja?

Másik témánk a tervezett új adórendszer, amelynek két lényeges eleme, hogy körülbelül háromszázezer forint fölött jól járnak az egykulcsos adóval és hogy a gyerekes családok nagy kedvezményekben részesülnek. Már amennyiben van miből csökkenteniük az adóalapot. A maximális háromgyerekes adókedvezményhez ugyanis legalább hatszázhúszezer forintos jövedelem kell. Mit érnek el vele? Lesz-e több gyerek ennek következtében?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Balsai István miniszterelnöki megbízott szerint az eddigi adatok arra utalnak, hogy Gyurcsány Ferencet is felelősségre lehet vonni a 2006-os utcai zavargások elleni rendőri fellépések miatt.

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Mikola István szerint sem lesz több pénz az egészségügyre, ezért nagy átalakítások szükségesek. Pedig a Fidesz évekig százmilliárdokkal nagyobb egészségügyi kiadásokat követelt, még ellenzékből természetesen.

Szó lehet ezenkívül arról is, hogy az esztergomi fideszes képviselők visszavonnák a város új első emberére átruházott valamennyi feladatot és hatáskört, lehetetlenné téve ezáltal Tétényi Éva kétharmaddal megválasztott új polgármester munkáját. Az előző fideszes polgármester, Meggyes Tamás igényt tart korábbi autójára és irodájára is.

És végül beszéljük meg, hogy egyes szakértői vélemények alapján hibás állami döntés állhat a vörösiszap-katasztrófa mögött, mert még a kilencvenes években olyan résfalat kellett építeni a tározó mellé, amelytől viszont az esővíz elmoshatta a gát alatti talajt. Vajon változtat-e ez a kilátásban lévő büntetéseken, meg az egész ügy lefolyásán? Mit szólnak ehhez?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!