rss      tw      fb
Keres

Nem azt mondták, Zsolti!Horn Gábor „örökbecsű” aranyköpése lassan 6 éves lesz, elérte az iskolakötelezettségi kort, és ha nem pont egy liberális szakállas bácsitól származna, talán még Rózsika is bevenné az erkölcstan-tankönyvekbe. De semmi gond, ha győz az MSZP, majd ők beleteszik.


Hallgatom Török Zsoltot, a dúltkeblű mélydemokratát.


Hogy hát így nem lehet összefogást követelni. Mert ha az MSZP-nek volt is némi hajlandósága az összefogásra, akkor ezzel a hekkeléssel végleg elvették a kedvét tőle.


Jó hogy azt nem mondja, hogy már csak centikre voltak a megegyezéstől a DK-val, de így kénytelenek visszalépni. Mert az összefogás követelésével a DK meghiúsította az összefogást, ezzel bebizonyította, hogy nem is akarnak összefogni.


De nem ezt mondták, Zsolti... még csak nem is azt, hogy menjetek a p...ba. Hanem azt, hogy fogjatok össze. Ugyanolyan egyértelmű volt, mint anno a „takarodj!”. Egy szó, amely elmond mindent. De ti ezt az egy szót nem akarjátok megérteni. Ezt az egyszavas skandálást TI provokáltátok ki. TI hekkeltétek meg... mit is... szépen sorban, a saját kormányzásotokat, a saját megújulásotokat és végül a teljes ellenzéki összefogást. Ez utóbbit azzal, hogy egy nappal előtte szimbolikusan mindenkinek a pofájába vágtátok, hogy ne is reménykedjenek az összefogásban, mert ti már össze vagytok fogva, részetekről az ügyet lezártnak tekintitek. Ahogyan anno Orbán is kijelentette, hogy ne b…ogassák már őket az elhatárolódással, mert ők már el vannak határolódva. Ti is ezt mondjátok, „ők ott vannak, mi meg itt vagyunk, tehát mi össze vagyunk fogva”.


Fűzzem tovább? Ők nemzeti együttműködést hazudnak nekünk, ti meg ellenzéki összefogást. Ők is a bedarálható kis pártokat vették fel csics… akarom mondani, szövetségesnek, meg ti is. Az összefogás követelését az összefogás elutasításaként fordítjátok, mert (copyright fidesz) „az összefogás akkor is összefogás, ha történetesen nincs összefogás”.


Csak kérdezem: lesz Összefogás Asztala is? Rajta az Összefogás Alapszabályával?


De tudod mit, Zsolti? Meggyőztél.


Meggyőztél arról, hogy ti már olyan erősek vagytok, hogy semmi szükségetek egy ötszázalékos szövetségesre. Meggyőztél arról, hogy már nem szükséges vívódnom amiatt, hogy feladva pártszimpátiámat, a biztos kormányváltóra, a tutira szavazzak. Mert a magad kifinomult módján értésemre adtad, hogy a kormányváltást nélkülem is – a szavazatom és pár százezer „hekkelő” szavazata nélkül is – megoldjátok. Nagy terhet vettél le a vállamról.


S ha mégse jönne össze a kormányváltás, ha pont az az öt százalék hiányozna, amit olyan látványosan utasítottatok vissza, akkor sincs gond. Ti erre is fel vagytok készülve, halált megvető bátorsággal vállaljátok a plusz négyévi kényszer-melegedést a parlamentben, valami igazi, bazinagy megújulást imitálva. Nyugodtan tehetitek, arra is van már alapszabály, hogy ilyen esetben nem ti vagytok a hibásak. Ahogy azt az ifjú és tehetséges korszakváltó, pártok és csoportképek „megújítója”, Botka László hobbiretusőr mondta: Aki nem rátok szavaz, az Orbánt tartja hatalomban.


Hm... akkor is, ha deklaráltan – október 22-én dokumentálva, aláírva – abszolúte nincs is szükségetek azokra a szavazatokra?